Campden BRI logo
.

SEAFOODTOMORROW projekt keretében szervezett ingyenes online rendezvény


Szeretnénk meghívni a SEAFOODTOMORROW projekt keretében szervezett ingyenes online rendezvényünkre.


SEAFOODTOMORROW projekt célja, hogy innovatív, fenntartható megoldásokat fejlesszen ki a haltermékek tápértékének és biztonságának javítására, a webinár az projektben elért eredményekről ad áttekintést.


A rendezvényen a HUNATiP egyesület bemutatja a magyar akvakultúra fejlesztési lehetőségeit és az MDOSZ tanácsokat ad, hogy a halászati termékekkel hogyan bővíthetjük étrendünket az egészségünk védelme érdekében.


Dátum: 2021.04.23., 10.00h -12.30.

Helyszín: webinárium, ZOOM platform


Miért vegyen rész Ön is a rendezvényen?

-Ismerje meg a projektben elért fő eredményeket, a fenntartható halteremékekkel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági, termékfejlesztési megfontolásokat és jelölési elvárásokat.

-Tudjon meg többet a magyarországi halfogyasztási szokásokról és az új innovatív haltermékek fogadtatásáról.

- Bővítse ismereteit új, környezetbarát megoldásokról.

-A kerekasztal beszélgetés –magyarországi szervezetek bevonásával (MDOSZ, HUNATiP, SIEMENS) - lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére, és potenciális együtt működési lehetőségek azonosítására.


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük az alábbi linken regisztráljon 2021. április 21.-ig : https://forms.gle/UBHy8kA3QXYYUZLD8

A programmal kapcsolatos, részletes, tájékoztatót itt olvashatja:SeafoodTomorrow workshop v5.pdf




SMARTCHAIN I. REL Expo és konferencia a Rövid Ellátási Lánc rendezvény

A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.-vel közösen 2021. június 4.-én* megrendezi az első SMARTCHAIN - (REL) Rövid Ellátási Lánc Expot és Konferenciát a Nemzeti Biodiverzitás - és Génmegőrzési Központban, Gödöllőn.




A rendezvény részletes programja INNEN letölthető.




EIT Food Test Farms – jelentkezési határidő 2021. április 30.

EITFOOD

Segítségre van szükséged az agritechnológiai megoldásod teszteléséhez?


Jelentkezz a Test Farms programra, és validáltasd innovatív termékedet a gazdákkal!


A Test Farms program összekapcsolja a mezőgazdasági startupokat a gazdákkal és a teszt-földdel.


E kapcsolatok megvalósításában az EIT Food segíteni kíván az innovatív agritech ötletek támogatásán keresztül, hogy validáljátok és teszteljétek termékeiteket és szolgáltatásaitokat, bemutassátok üzleti tevékenységeiteket az ügyfelek és a befektetők számára, támogatva az európai mezőgazdaság technológiai átalakítását.


A jelentkezési határidő: 2021. április 30.

További információkért látogass el a program honlapjára: https://www.eitfood.eu/projects/test-farms

A programmal kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja:Test_Farms_-_programme_leaflet_(EN).pdf


EITFOOD6



EIT Food TeamUp – módosított jelentkezési határidő 2021. április 30.

EITFOOD

A TeamUp egy 7 hónapos program, amely ragyogó újítókat keres és párosít kompatibilis és kiegészítő profilokkal. A TeamUp fontos eszközöket és támogatást nyújt startupok és kezdő vállalkozások beindításához, ideértve a szakértői segítséget, a világszínvonalú képzést, a mentorálást, a kapcsolatépítést és a finanszírozást.

A jelentkezési határidő: 2021. április 30.

További információkért látogass el a program honlapjára: https://www.eitfood.eu/projects/teamup

A programmal kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja:TeamUp_leaflet_EIT_Food_2021.pdf


EITFOOD6



EIT Food Business Creation – jelentkezési határidő mindhárom program esetében 2021. április 10.

EITFOOD

SEEDBED, FOOD ACCELERATOR NETWORK és RISINGFOODSTARS

Látogassatok el a rendezvények honlapjára, hogy megtaláljátok a számotokra kedvező lehetőséget! Téged is vár az EIT Food csapata! Jelentkezz még ma!

A jelentkezési határidő: 2021. április 10.

További információkért látogass el a program honlapjára: https://businesscreation.eitfood.eu/

SEEDBED: https://www.eitfood.eu/projects/seedbed

FOOD ACCELERATOR NETWORK: https://www.eitfan.eu/

RISINGFOODSTARS: https://www.eitfood.eu/projects/risingfoodstars


EITFOOD5


EIT Jumpstarter – módosított jelentkezési határidő 2021. április 30.

EITFOOD

Új innovatív üzleti ötleted van és el szeretnéd indítani a vállalkozásodat? Az EIT Jumpstarter újra összehozza Európa hat legnagyobb tematikus innovációs hálózatát. A pályázók hat tematikus kategóriában nyújthatják be innovatív ötleteiket: élelmiszer- és mezőgazdaság, egészségtudatosság, alapanyagok, energia, feldolgozás, termelés és városi mobilitás. Az EIT Jumpstarter nyitva áll PhD hallgatók, fiatal kutatók és kezdő vállalkozók számára. Ha meg szeretnéd alapítani a jövő tudományos alapokon fekvő vállalkozását, jelentkezz ötleteddel még ma!

A jelentkezési határidő: 2021. április 30.

További információkért látogass el a program honlapjára: https://apply.eitjumpstarter.eu/


A programmal kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja: jumpstarter_leaflet_Food.pdf


EITFOOD4


EIT Food RIS Fellowships and Talents – jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2021. április 19.

EITFOOD

Az EIT Food # RISFellowships2021 visszatért!

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egyedülálló, ösztöndíjjal támogatott, szakmai gyakorlatot szerezz a vezető európai agrár-élelmiszeripari szereplők között!!



Rád várunk!


Amit mi ajánlunk:


A jelentkezési határidő: 2021. április 19.

További információk a rendezvény honlapján: http://timo.wz.uw.edu.pl/risfellowships/

Nézd meg a program videóit!

A rendezvénnyel kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja: News_2021


EITFOOD3


EIT Food Government Executive Academy – meghosszabbított jelentkezési határidő 2021. április 24.

EITFOOD

Az EIT Food - Government Executive Academy egy vezetői szintű képzési program a dél- és kelet-európai országok közszféra képviselőinek, az állami szektorban dolgozó agrár-élelmiszeripari szakemberek, tudományos munkatársak számára, amely segít elmélyíteni ismereteiket az ágazati innovációkról, szabályozásról, valamint segíti kezelni az ágazat kihívásait.

Az EIT Food - Government Executive Academy 2021. június 15-én, 16-án és 22-én online workshop keretein belül kerül megrendezésre.

A zárókonferencia: 2021. október/november-ben lesz.

A jelentkezési határidő: 2021. április 24.

További információk a rendezvény honlapján: Letöltés: http://timo.wz.uw.edu.pl/gea/

A rendezvénnyel kapcsolatos, részletes, angol nyelvű tájékoztatót itt olvashatja:
EITFGEA_one-pager_2021, EITFGEA Terms and Conditions 2021


EITFOOD2


S3FOOD voucher pályázati határidő – második kör


Az S3FOOD projekt keretében meghirdetett voucher pályázati lehetőségek - Exploration voucher, Validation voucher, Application voucher - határideje 2021. március 10.


Letöltés:

s3food


HACKATHON - eredmények


ÉLELMISZERIPARI MODERNIZÁCIÓ A DIGITALIZÁCIÓ ÉS AZ IPAR 4.0 ESZKÖZEIVEL


Immár második alkalommal szervezte meg a magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft. és az Eötvös Loránd Tudományegyetem az EIT Food támogatásával az Élelmiszeripari Modernizációs Hackathont. A rendezvény 2020. november 6-8-a között online került megrendezésre.


Az innovációs projektversenyen a kreatív, lelkes hallgatók csapatokban dolgozták ki projektötleteiket. A kapcsolódó területek (élelmiszertechnológia, IT, üzletfejlesztés) szakértőiből álló bírálói bizottság egy komplex értékelési rendszer alapján értékelte a hallgatók innovációs ötleteit. A zsűri pontozta a kidolgozott ötlet üzleti értékét, innovativitását, kivitelezhetőségét, értékajánlatát, valamint az előadásokat (a „pitch” minőségét) és a csapatmunkát.


A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem és az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói vettek részt.


A Hackathon idei feladata és a megoldandó probléma:itt megtekintheti


A 2020-ÉVI ÉLELMISZERIPARI MODERNIZÁCIÓS HACKATHON DÍJAZOTTAK:


1. helyezett: SMART HOUSEHOLD – Nem etetem a szemetesem

A csapat tagjai: Illyés Nikolett Szilvia, Lennert József Richárd, Lisku Áron, Nagy László, Rózsa Veronika, Takács Ágota
/Szegedi Tudományegyetem 2. csapata/



2. helyezett: COOK with MI – Te mit sütsz ki belőle?

A csapat tagjai: Csík Dominik, Gál Róbert, Kondorosi Gréta, Ritecz Ákos, Szerencsés Szablcs, Újvári Gréta
/Szegedi Tudományegyetem 1. csapata/



3. helyezett: Food from the Hood

A csapat tagjai: Balázs Bence, Dorogi Benjamin, Hócza Dénes
/Állatorvostudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem/


TOVÁBBI RÉSZTVEVŐK:


Kidolgozott innovációs ötlet: OkosPiac

A csapat tagjai: Hajdú Máté, Pápa Dániel, Szabó Dorina, Vajda Eszter Krisztina
/Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Szent István Egyetem/


Kidolgozott innovációs ötlet: EXPIRATE applikáció az élelmiszerpazarlás csökkentésére

A csapat tagjai: Kajtor Márton, Sasi Kíra, David Tjandra, Mohit Kundlia, Juan Pablo Aguinaga Bosquez, Vitális Flóra
/Szent István Egyetem/


Kidolgozott innovációs ötlet: FOODY-MOODY

A csapat tagjai: Kardos Renáta, Mucsina Eszter, Pavló Gergely Balázs
/Debreceni Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem/


Köszönjük a mentorok felkészítő munkáját!


Gratulálunk a helyezetteknek és a résztvevőknek az ötletekhez és a színvonalas előadásokhoz!


A rendezvénnyel kapcsolatban megjelent további cikkek:


Szegedi Tudományegyetem hírportál: LINK




EIT Food Awareness Day 2


AZ ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÁS HATÉKONYSÁGÁNAK ÉS FENNTARTHATÓSÁGÁNAK JAVÍTÁSA


2020.november 19. - online


Meghívó:

Noaw


Élelmiszeripari modernizációs HACKATHON ÚJRA!


A magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft. az EIT Food-dal és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen ezúton idén is szeretettel meghívja a vállalkozó kedvű Hallgatókat innovációs projektversenyére.



A XXI. századi digitalizációs technológiák alkalmazása napjaink meghatározója. Informatikai szempontból az élelmiszeripar az egyik legtöbb lehetőséget magában hordozó iparág. Most Rajtatok a sor, hogy kipróbáljátok magatokat!


Kiknek a jelentkezését várjuk?

Várunk minden lelkes, fiatal BSc, MSc, vagy PhD. hallgatót az élelmiszertudomány, biotechnológia, az informatika, a mechatronika és automatizálás területéről, akik szeretnének valami nagyszerűt alkotni!

Jelentkezz egyénileg, vagy csapatban! Gyertek el a HACKATHONRA, alkossatok 5-6 fős csapatokat és dolgozzátok ki innovatív projektötleteket!


Az idei HACKATHON témája:


A VÁROSI ÉLELMISZER-ELLÁTÓ LÁNCOK ÁTALAKÍTÁSA AZ ÉLELMISZER VESZTESÉGEK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN DIGITALIZÁCIÓS MEGOLDÁSOKKAL

Jellemző kérdések lehetnek például: Hogyan lehetne...

- ... a feldolgozás és a hozzá kapcsolódó szállítás során keletkező hulladék mennyiségét csökkenteni?

- ... éttermekben, közétkeztetésben képződő maradékot ésszerű élelmiszerbiztonsági feltételek mellett felhasználni?

- ... az egyes fogyasztói csoportok igényeire szabott termékvariációkat kialakítani egy élelmiszervonalon belül?

- ... a városi dugókban a logisztikai feladatokat ésszerűbben és fenntarthatóbb módon megoldani?

- ... a Mesterséges Intelligencia lehetőségeit alkalmazni a veszteség, hulladék csökkentése érdekében?


Ha nincs ötleted, az sem baj, segítünk! Szakértő mentoraink segítségetekre lesznek.


A rendezvény időpontja: 2020. november 6-8.


A rendezvény ONLINE kerül megrendezésre.


Díjazás:


Fődíj: 500.000 Ft / csapat (nettó)

2. díj: 250.000 Ft / csapat (nettó)

3. díj: 150.000 Ft / csapat (nettó)


A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni 2020. november 3-ig a REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/1UvvmGmKYzO5oZ9SKg8LN0dOGq4H4RvfTDxaomhaTZdM/edit?usp=sharing


A rendezvény részletes programtervét és a témák pontos címeit itt megtekintheti


Élelmiszeripari digitalizáció a Facebook-on itt, az esemény FB oldala pedigitt érhető el.


További információkért kövessétek az Élelmiszeripari digitalizáció Facebook oldalt, illetve keressétek Parrag Viktóriát (v.parrag@campdenkht.com), Varsányi Kingát (k.varsanyi@campdenkht.com), vagy Tarcsi Ádámot (ade@inf.elte.hu).


Várjuk jelentkezésedet! Legyél Te is a HACKATHON-Team tagja!

EITfood


Noaw

Képzés a mezőgazdasági üzemek és vállalkozások részére a mezőgazdasági hulladékok hasznosításának jó gyakrolatáról

INGYENES - Fél napos online képzés


Dátum: 2020.11.13.


Helyszín: webinárium, ZOOM platform



A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.Kérjük az alábbi linken regisztráljon 2020.10.10.-ig

https://forms.gle/P5LsSUNRHPcuLArt8


Noaw




EIT

CONNSENSYS VIRTUAL STUDY VISIT - HUNGARY



Campden BRI Hungary and Innoskart Digital Cluster will be happy to receive virtually all those who are interested in boosting the digital transformation of the agri-food industry on 7th October 2020 from 8:50!


Hosting partners have been working on building a European Network of Living Labs and will be happy to show you the present status of the work implemented and those actors who have important role in it. The three potential Hungarian Living Labs may constitute later a network in the region and on European level. During the virtual study visit, they will demonstrate their activity and show some examples how they can support the digital innovation via knowledge and technology transfer in the food processing industry.


Connsensys partners, technology provider SMEs, food processing companies, universities, policymakers will be invited to participate to educate the stakeholder community. The study visit will be organised on Zoom platform and the language of the program will be English.


Full agenda and registration:https://innoskart.digital/esemenyek/virtual-study-visit/



EIT

EIT Food - Az élelmiszeripar válasza a COVID-19 válságra, a fogyasztók higiéniai és élelmiszerbiztonsági aggodalmai


A magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország az EIT Food-dal közösen 2020. szeptember 23-án rendezi „Az élelmiszeripar válasza a COVID-19 válságra - a fogyasztók higiéniai és élelmiszerbiztonsági aggodalmai” témájú ONLINE workshopot.


A rendezvénnyel kapcsolatos, előzetesen hozzáférhető WEBINAR áll rendelkezésre a jelentkezők számára.


A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni 2020. szeptember 21-ig a jelentkezési lap kitöltésével, a következő LINK-re kattintva lehet


A regisztrált résztvevők számára a rendezvény előtt e-mailben fogjuk küldeni a csatlakozáshoz szükséges linket valamint az webinár előadások elérési útvonlát.


Várjuk sok szeretettel rendezvényünkre!


Meghívó: AZ ÉLELMISZERIPAR VÁLASZA A COVID-19 VÁLSÁGRA,A FOGYASZTÓK HIGIÉNIAI ÉS ÉLELMISZERBIZTONSÁGI AGGODALMAI

Invitation: THE FOOD INDUSTRY’S RESPONSE TO THE COVID-19 CRISIS CONSUMERS’ CONCERNS ON HYGIENE AND FOOD SAFETY



EIT

EIT Food Awareness Day – MÉTE TDK kísérő rendezvény


A magyarországi EIT Food Hub, a CAMPDEN BRI Magyarország az EIT Food-dal közösen 2020. szeptember 25-én rendezi az Országos Élelmiszertudományi MÉTE TDK kísérő rendezvényeként a „Az EIT Food válasza az élelmiszerellátó rendszert érő kihívásokra: vevőközpontúság és az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek innovációját, vállalkozóképességét támogató tevékenységek” témájú online workshopot. A rendezvénnyel kapcsolatos, előzetesen hozzáférhető WEBINAR áll rendelkezésre a jelentkezők számára.


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs link elérhető a rendezvény meghívójában.


In English


Várjuk sok szeretettel rendezvényünkre!


Eitfood


EIT

EIT Food Innovation Prizes 2020
Országos döntő, Magyarország


2020. július 15-én került megrendezésre az EIT Food Innovation Prizes start-up verseny, Dél- és Kelet-Európa egyik legnagyobb agrár-élelmiszeripari innovációs versenyének magyarországi döntője.


A magyarországi döntőben 8 lelkes élelmiszeripari start-uppal, kezdő vállalkozással találkozhattunk, melyek közül a három leginnovatívabb és legígéretesebb csapatot díjazta a szakmai zsűri.


A magyarországi döntőről bővebb információ olvasható itt:



Glopack

S3FOOD voucher pályázati határidő




Az S3FOOD projekt keretében meghirdetett voucher pályázati lehetőségek - Exploration voucher, Validation voucher, Application voucher - határideje 2020. május 14., a weboldalon található részletek szerint: https://s3food.eu/apply-for-vouchers/


Az első kör nyertes projektjei 2020. július végén kerülnek kihirdetésre.


Az S3FOOD technológiai, képzési és üzleti „coaching” csomagjai segítik a kis- és középvállalkozásokat digitalizációs tervük kidolgozásában, akik ezután maximum 60 000 eurós finanszírozást igényelhetnek tervük megvalósításához.


Az S3FOOD projekt célja – a smart sensor rendszerek bevezetésének előmozdítása nemzetközi együttműködések útján, ezáltal növelve az agrár- és élelmiszeripar termelési hatékonyságát, valamint javítva a minőséget, fenntarthatóságot és élelmiszerbiztonságot.


A projekt partnerei: Flanders FOOD, Belgium; INNOSKART IKT Klaszter, Magyarország; AgriFood Capital BV, Hollandia; Industry Association of Navarra, Spanyolország; Asociacion De Investigacion De Industrias De La Carne Del Principado De Asturias, Spanyolország; Bretagne Développement Innovation, Franciaország; Galicia Food Cluster, Spanyolország; CORALLIA, Görögország; Danish Food Cluster, Dánia; DSP Valley, Belgium; Food-Processing Initiative, Németország; Viameca Association, Franciaország; Wagralim, Belgium.


A projekt társszervezetei: Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., Magyarország; Technology Institute of Galicia, Spanyolország; Pôle terralia, Franciaország.


Az S3FOOD az Európai Unió Horizon 2020 kutatás-fejlesztési és innovációs programjából 824769- S3FOOD támogatási megállapodás alapján kapott finanszírozást.


További információ az S3FOOD-ról a https://www.s3food.eu oldalon, valamint a Twitteren @s3food_eu néven található.





Glopack

GLOPACK webinár: Az alacsony környezeti hatással bíró, innovatív csomagolóanyagok fejlesztéséről


Időpont: 2020. április 21.
Glopack


A GLOPACK projekt tapasztalatainak bemutatása a csomagolóanyag-fejlesztés területén:



További információkért keresse:

Kertész Zsófia E-mail: z.kertesz@campdenkht.com




Video: COVID-19 vírus áttekintése (angol nyelven)


Martin D’Agostino, a Campden BRI UK virológusa válaszol pár fontos kérdésre a COVID-19 vírussal kapcsolatban.


A video témája:


URL: https://www.campdenbri.co.uk/talking-heads/covid-19-outbreak.php


covid

Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash



Noaw

Nyilvános konzultáció

Útmutató a mezőgazdasági hulladékok kezelésének jó gyakorlatához
(NoAW Best Practice Guideline for farms and businesses on agricultural waste management)


A No-Agricultural Waste (NoAW, https://noaw2020.eu/) projekt célja új megoldásokat találni a mezőgazdaságból származó, elkerülhetetlen és folyamatosan keletkező melléktermékek hasznosítására. A NoAW projekt a szalma, trágya és borászati melléktermékeket alakítja át környezetbarát bioműanyaggá, bio-trágyává, valamint biogázzá a körkörös gazdaság alapelveit szem előtt tartva, kaszkád rendszerű többlépcsős technológia segítségével.


A projekt keretein belül elkészült az Útmutató a mezőgazdasági hulladékok kezelésének jó gyakorlatához (NoAW Best Practice Guideline for farms and businesses on agricultural waste management), amely a mezőgazdasági szereplők részére összefoglalja a jelenlegi és új módszereket, megoldásokat. Ez segíti a körkörös gazdaság szemlélet alapjainak elsajátítását és hozzájárulhat a negatív környezeti hatások mérsékléséhez, és az eddig nem hasznosított mezőgazdasági melléktermékek kiaknázáshoz.


A konzultáció célja, hogy az érdekelt felek útmutatóval kapcsolatos esetleges megjegyzéseit, véleményeit összegyűjtsük és beépítsük az anyagba.


Várjuk visszajelzését és építő javaslatait az alábbi elérhetőségeken 2020. március 22.-ig


Töltse ki az online kérdőívet: https://forms.gle/kRkfkpdX97q5J4np9


További információkért keresse kollegáinkat:

Baár Csaba Tel: +36 1 433 14 82 E-mail: c.baar@campdenkht.com

Kuti Tünde Tel: +36 1 433 14 71 E-mail: t.kuti@campdenkht.com




EIT


EIT Food RIS Fellowships 2020

Fejleszd tehetségedet az agrár- és élelmiszeripar vezető szakembereivel, jelentkezz az EIT Food RIS Fellowships ösztöndíjprogramjára!


További információk:» https://www.eitfood.eu/regional-innovation-scheme/projects/eit-food-ris-fellowships-2020


EIT

Jól működik a Listeria Megelőzési Rendszer!


A közel másfél évvel ezelőtti gyorsfagyasztott élelmiszer-botrány hatására egyes vállalatok és szervezetek kialakították a Listeria Megelőzési Rendszert. A rendszer elsőéves működési tapasztalatai kedvezőek.


» A teljes cikk...