Campden BRI logo
Inno

EIT Food RIS pályázat start-up vállalkozások számára


November 10-én sikeresen lezárult az EIT Food Demo Day, mely az EIT Food RIS start-up vállalkozások számára meghirdetett pályázat kiválasztási folyamatának a harmadik fázisa volt. A Demo Day-en 10 jelentkező vehetett részt Magyarországról. Az esemény első felében a résztvevők előadásokon vehettek részt, majd ismertetniük kellett a start-up vállalkozásukat és az innovatív ötletüket egy biztosság előtt. A bizottság számos kérdést tett fel a résztvevőknek mielőtt odaítélte volna az első díjat (10 000 €) és a második díjat (5 000 €). Az eseményt a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. és a PANNON Pro Innovációs Kft. együtt szervezte.


» a teljes cikk ...


EIT Food RIS Innovation Grants


EIT Food Demo Day as the third phase of the selection process for the EIT Food RIS Innovation Grants ended successfully on 10th November with 10 qualified applicants from Hungary. The applicants participated in an open networking event, presented their own innovative start-up ideas and received questions from the jury who at the end rewarded the best applicant with the first prize (10 000 €) and the second best with the second prize (5 000 €). The event was organized by Campden BRI Hungary Ltd. (CBHU) and PANNON Pro Innovations Ltd.


» Full description...
2019. január-június hónapokra tervezett tanfolyamaink


Ezúton szeretnénk tájékoztatni minden kedves régi és leendő partnereinket, hogy elkészült a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 2019-es tavaszi tanfolyamainak tervezete. Természetesen az előadók előre nem látható egyéb halaszthatatlan elfoglaltságának függvényében történhetnek változások, de ezeket időben módosítjuk majd a „Tanfolyamok” rovatunkban – kérjük, kísérjék figyelemmel ezt folyamatosan.


Mivel törekszünk színvonalas, szakmailag hasznos oktatásokat kínálni, tanfolyamainkat folyamatosan fejlesztjük.2019 tavaszán 3 új tanfolyammal kívánjuk növelni kínálatunkat, melyeket időszerűnek és szakmailag hasznosnak ítélünk.


» a teljes cikk ...
Felhívás az I-CON - Kompetencia fejlesztési programban való ingyenes részvételre Baranya, Tolna és Somogy megyei élelmiszeripari kis- és középvállalkozások számára


Elsődlegesen, de nem kizárólag Baranya, Tolna és Somogy megyei kis- és középvállalatok számára kínálunk lehetőséget az I-CON Interreg projekt kompetenciafejlesztési programjához való csatlakozáshoz.


Az I-CON kompetenciafejlesztési programja keretén belül a kkv-k kompetencia felmérésére kerül sor, mely során azonosításra kerülnek az lehetséges fejlesztési lehetőségek a vállalat működésében, illetve ezekre megoldási javaslatok és azok kivitelezési lehetőségei is megbeszélésre kerülnek.


A programban való részvétel ingyenes.


» a teljes cikk ...
SKIN Innovációs kihívások Workshop “Technológiák”


Sarlóspuszta, Magyarország, 2018. szeptember 25-26.


Az Innovációs Kihívások Workshop célja, hogy a Rövid Ellátási Lánccal (REL) kapcsolatos ismereteket és gondolatokat megosszák egymással a SKIN project partnerek, REL és innovációs szakemberek valamint a jó gyakorlatok képviselői. A workshop célja, a közös gondolkodás elindítása azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet az új technológiákat és a gyakorlatban már bizonyított jó gyakorlatokat alkalmazni a rövid ellátási láncok esetében, illetve milyen kihívások rejlenek az egyes technológiákban.A SKIN projekttel kapcsolatos részletes információk az alábbi oldalon találhatóak: http://www.shortfoodchain.eu/


» a teljes cikk ...
EIT Food pályázati felhívás


EIT Food RIS pályázat startup vállalkozások számára


Az EIT Food missziója az európai élelmiszeripari rendszerek olyan mértékű átalakítása, hogy azok segítségével javuljon a fogyasztók egészsége, valamint a környezetvédelmi szempontok minél jobban teljesüljenek.


Magyarországon EIT FOOD Hungary, Campden BRI Magyarország vezetésével két díj kerül odaítélésre: az első helyezett 10 000EURO a második helyezett 5 000EURO értékben.


Pályázatok beadása: 2018. augusztus 15-től szeptember 30-ig


» a teljes cikk ...


EIT Food RIS Innovation Grants


EIT Food is on a mission to transform Europe’s food system – making it better for people’s health and for the environment. Working with entrepreneurs, innovators and students, EIT Food is changing the way we produce, process, distribute and consume food. The RIS Innovation Grants reward the best entrepreneurs and startups across Southern and Eastern Europe who have an early-stage business idea that can help EIT food in this mission.


There are 26 Innovation Grants to be awarded, 2 per each targeted country: Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Lithuania, Poland, Romania, Slovenia, Portugal, Spain, Turkey, Italy, Greece. The first prize is 10000 € and the second prize is 5000 €.


» Full description...Folytatódik a GHP útmutatók szakmai felülvizsgálata


Folytatódik a GHP útmutatók szakmai felülvizsgálata a Campden BRI Magyarország irányításával. A tej és tejtermékek, a hűskészítmények és a sütőipari GHP-ék kerülnek a következő hónapokban átdolgozásra.
Addig is nézze meg Tudástár menüpont alatt a már felújított kiadványainkat!


További információkért keressen minket: campden@campdenkht.com email címen vagy telefonon Szegedyné Fricz Ágnest Tel: +36 1 433 1478


» tovább a GHP útmutatókhoz ...
EIT Food pályázati felhívások


Közigazgatásban dolgozó, innovációval és kutatással foglalkozó szakemberek számára / EIT Food Government Executive Academy


Az EIT FOOD egy hetes, angol nyelvű képzési programot hirdet a központi és regionális közigazgatásban dolgozó szakemberek számára, akik a RIS+ - Research & Innovation Smart Specialisation Strategies kidolgozásában, működtetésében és/vagy monitoringjában vesznek részt.


A képzési programról - EIT Food Government Executive Academy - részletes információk elérhetőek a https://www.eitfood.eu/programmes/eit-food-goverment-executive-academy oldalon.


Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 20.


» a teljes cikk ...

Lisztéria Menedzsment a zöldségfeldolgozók számára

A vevőik bizalmának megtartása érdekében segítünk a lehető legalacsonyabbra csökkenteni termékeik Listeria Monocytogenes szennyeződés kockázatát.


A gyorsfagyasztott zöldségek körül kirobbant Listeria Monocytogenes botrány kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmet Intézetünk jelentős tapasztalataira a szennyeződés megelőzésében. A Lisztéria M. megelőzése nem megfelelő szakértelemmel történő szabályozása jelentős költségekkel járhat a hagyományos zöldségfeldolgozók esetében. Intézetünk az alábbi szolgáltatásokkal nyújt segítséget a lisztéria kockázat minimalizálásában, amely eltérő lehet a nagy kockázatú terület kialakításának követelményeitől.


» a teljes cikk ...


Listeria management for vegetable processing companies

In order to increase the trust of your customers, we can help to minimise the risk of Listeria monocytogenes contamination.
Due to the recent Listeria monocytogenes scandal, let us draw your attention to our experience in Listeria management.
To reduce the risk of Listeria monocytogenes contamination, adequate control and preventive measures and actions have to be put in place. Inappropriate measures may have high cost implications for the traditional vegetable processing companies.
Campden BRI Hungary has a list of services to help food companies to reduce the risk of Listeria contamination at their production site. As a note, it is important to highlight that the requirements for Listeria control and prevention can be different than the requirements established for high-risk zones.


» Full description...I-CON - kompetencia és készségfejlesztés workshop Pécsett

Helyszín: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Igazgatósága, Nagyterem, Cím: 7632 Pécs, Siklósi út 38.

Időpont: 2018. május 29.


Az I-CON projekt az Interreg Közép Európa Program keretében az élelmiszeripari ágazatban működő mikro-, kis- és közepes vállalkozások kompetenciáinak és készségeinek fejlesztését tűzi ki célul, élelmiszeripari innovációk, újítások segítségével.
Az I-CON projekt hivatalos weboldala: » http://www.interreg-central.eu/Content.Node/I-CON.html


A következő workshop 2018. május 29.-én Pécsett kerül megrendezésre. A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a innovacio@ddriu.hu e-mail címen lehet legkésőbb 2018. május 25.-ig.


» A meghívó letöltése ...I-CON PROJECT 4. HÍRLEVÉL

2018. májusHírlevélben olvashat:

» a teljes cikk ...
EIT Food pályázati felhívások


Egyetemi, PhD hallgatóknak és vállalati szakembereknek.» a teljes cikk ...I-CON Workshop Szekszárdon


A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft-vel együttműködésben 2018. április 19-én workshopot szervezett az Élelmiszerminőség, -Biztonság, Csomagolás- és Gyártástechnológia Aktuális Kérdései címmel Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban.


» a teljes cikk ...6. Foodlab hírlevél

Hírlevélben olvashat:

» a teljes cikk ...Intelligens Szakosodás Workshop– Együttműködés Közép-Európában


Intelligens Szakosodás Közép Európai Együttműködése, ICT – Információ és Kommunikáció Technológia és a fejlett feldolgozási megoldások az Élelmiszerlánc mentén témájú workshop kerül megrendezésre 2018. április 4-5-én Budapesten a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. és a Szlovén Kereskedelmi és Ipari Kamara szervezésében, a Bizottság Regionális Főigazgatóság támogatásával, együttműködve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal


» a teljes cikk ...A termékfejlesztés új iránya: az egészség-információk fontossága


A PATHWAY-27 Európai Uniós projekt keretében elkészített ipari útmutató célja, hogy a hagyományos termékfejlesztési folyamat lépésein keresztül bemutassa és kihangsúlyozza a fejlesztés azon lépéseit, melyek elengedhetetlenek, illetve kritikusak az egészségre vonatkozó állítással ellátott termékek fejlesztése esetén.


» a teljes cikk ...
A PATHWAY-27 workshop sorozat előadási elérhetőek www.pathway27.eu weboldalon

2017. november 15.


2017. november 28.


» a teljes cikk ...
I-CON PROJECT 3. HÍRLEVÉL

2017. november

Hírlevélben olvashat:


» a teljes cikk ...
PATHWAY-27 workshop meghívó

Budapest, 2017. november 15. és 28.

A PATHWAY-27 FP7 pályázat (www.pathway27.eu) keretein belül került kidolgozásra „Az egészségre vonatkozó állításokat tartalmazó élelmiszerek fejlesztése c. útmutató”.


Az Ipari Útmutató elsődlegesen a kis- és középvállalkozások (kkv-k), beszállítóik és kapcsolódó szolgáltatóik számára készült azzal a céllal, hogy a termékfejlesztés lépésein keresztül mutassa be azon szempontokat, melyek elengedhetetlenek az egészségre vonatkozó állítással rendelkező termékek fejlesztéséhez.


» a teljes cikk ...
PATHWAY-27 workshop meghívó

Brüsszel, Belgium - 2017. szeptember 21-22.

PATHWAY-27 Tudományos és Ipari útmutató megvitatása

A két workshopon a PATHWAY-27 FP7 pályázat (www.pathway27.eu) keretein belül kidolgozásra került útmutatók megvitatására kerül sor.

A pályázat célja kiválasztott bioaktív hatóanyagok (DHA, BG, AC) használatával magas hozzáadott értékű élelmiszerkészítmények (tej, sütőipari és tojás termékek) kifejlesztése és étrendi ajánlások kidolgozása a fogyasztók számára, továbbá a felhasznált hatóanyagok lehetséges előnyeinek és hatásmechanizmusának jobb megértése.


» a teljes cikk ...
Élelmiszer innovációs verseny

2017. szeptember 21.

Kitaláltál egy innovatív és fenntartható élelmiszert? Valósítsd meg a gondolatot és jelentkezz az Ecotrophelia Magyarország 2017 élelmiszer innovációs hallgatói versenyre!


Az ECOTROPHELIA Magyarország 2017 nyitott, a magyar felsőoktatás valamennyi hallgatója számára. A verseny célja öko-innovatív és kereskedelmi potenciállal rendelkező élelmiszerek létrehozása.


» a teljes cikk ...
I-CON PROJECT 2. HÍRLEVÉL

2017. május

Hírlevélben olvashat:
- az európai élelmiszerekkel kapcsolatos élelmiszerbiztonság fő kihívásokról,
- "Dirfis Mushrooms", a napon, természetes módon szárított, D-vitaminban gazdag gombákról,
- az európai élelmiszer-kkv-k innovációjának szükségességéről.

» a teljes cikk ...
MEGHÍVÓ - “Egészségre vonatkozó állításokkal rendelkező termékek fejlesztésének Ipari útmutatójá”-nak konzultációjára

1096 Budapest, Haller utca 2., 2017. május 9.

A nemzeti konzultáción a PATHWAY-27 FP7 pályázat ( www.pathway27.eu ) keretein belül kidolgozásra került„ az egészségre vonatkozó állításokat tartalmazó élelmiszerek fejlesztése c. útmutató” megvitatására kerül sor.


» a teljes cikk ...