Campden BRI logo
Inno

Summer School on New Product Development


ÚJ Jelentkezési határidő: 2019. június 17.


Termékfejlesztés- Nyári Egyetem 2019


Helyszín: Varsó


Dátum: 2019. szeptember 2-6.


További információk: http://timo.wz.uw.edu.pl/summerschool/


Jelentkezés: https://apply.eitfood.eu/courses/course/31-eit-food-summer-school-new-product-development


Résztvevők: a RIS (Regional Innovation Scheme) országokból származó élelmiszeripari szakemberek, PhD hallgatók

eit

Az EIT Food Nyári Egyetem három különböző témában tett közzé a felhívást:


Food tech transitions: reconnecting agrifood, technology, and society

Élelmiszertechnológiai átfedések- Az agrár-és élelmiszeripar technológiai és társadalmi összekapcsolása

Helyszín: Stuttgart

Dátum: 2019. július 29 – augusztus 9.

Jelentkezési határidő: 2019. május 13.

Résztvevők: MsC és PhD hallgatók

Web:https://openilias.uni-hohenheim.de/goto.php?target=file_35563_download&client_id=UHOH2


Entrepreneurial Summer School 2019 - ‘Transitions to Sustainable Food Systems’

Vállalkozók Nyári Egyeteme 2019 – Átmenet a fenntartható élelmiszeriparhoz

Helyszín: Haifa és München

Dátum: 2019. szeptember 1-14.

Jelentkezési határidő: 2019. június 1.

Résztvevők: egyetemi hallgatók, PhD hallgatók, friss diplomás szakemberek

Web: https://eit.cdtm.de/2019-food-summer-school


Summer School on New Product Development

Termékfejlesztés- Nyári Egyetem 2019

Helyszín: Varsó

Dátum: 2019. szeptember 2-6.

Jelentkezési határidő: 2019. Június 9.

Résztvevők: a RIS (Regional Innovation Scheme) országokból származó élelmiszeripari szakemberek, PhD hallgatók



További információk az EIT Food nyári egyetemek honlapján: https://www.eitfood.eu/news/post/the-eit-food-summer-school-experience-apply-now


eit

Állítások – egészséges táplálkozás konferencia


2019. június 13.-án kerül megrendezésre a Termékfejlesztés irányai az egészséges táplálkozás, a fogyasztói elvárások és tévhitek, valamint a jogszabályi keretek tükrében című konferenciánk. A rendezvény betekintést ad a fogyasztói trendekről, a hatósági állításokkal kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatokról, az étrend-kiegészítők és speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekkel kapcsolatos aktualitásokról, valamint a termékfejlesztésben rejlő lehetőségekről és buktatókról.


A konferencia részvételi díja: 27.500 Ft +ÁFA. » Regisztrálni ezen a linken lehet.


Jelentkezési lap: » innen letölthető


A rendezvény programja elérhető:» ide kattintva



Listeria konferencia


2019. május 23.-án kerül megrendezésre az I-CON Interreg projekt keretében 'Az élelmiszerek Listeria szennyeződése elleni védekezés' című konferenciánk. A rendezvény élelmiszeripari vállalatok számára kíván betekintést adni az Listeria szennyeződés megelőzés módszereiről és a környezeti mintavétel fontosságáról.


A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. » Regisztrálni ezen a linken lehet


A rendezvény programja elérhető ide kattintva.» ide kattintva


eit

I-CON Zárókonferencia 2019. május 22.


3 évvel ezelőtt indult az I-CON Interreg projekt, ahol a résztvevő partnerek, köztük a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. is, azt az ambiciózus célt tűzték ki magunk elé, hogy minél több Közép-Európai élelmiszeripari kkv-nak nyújtsunk segítséget az élelmiszerbiztonság,- minőség és jelölés, a mechatronika és a csomagolóanyag tervezés területén. Számos módszer, eszköz került kidolgozásra, ezzel segítve a vállalkozások munkáját.

A projekt végéhez közeledve az I-CON Konzorcium készen áll a 3 év eredményeinek és a tapasztalatainak bemutatására!


A projekt mottója: I-CON -> I-CAN vagyis az I-CON által sikerülhet!


A konferencia programja letölthető: » ide kattintva


Az I-CON zárókonferenciájára 2019. május 22.-én kerül sor Ljubljanában, Szlovéniában.


A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. » Regisztrálni ezen a linken lehet


icon

» további információ...



EIT Food RIS Fellowship és Talent project felhívása


45 MsC hallgató, valamint PhD és post-doktor hallgatók számára biztosít az EIT Food Fellowship projekt 3-6 hónapos ösztöndíjat. A képzésen minden 18 évet betöltött egyetemi hallgató, fiatal kutató részt vehet a RIS országokból.


On-line jelentkezés: 2019. április 1-26.



Az ösztöndíjasok az alábbi országokból jöhetnek:


Albánia, Örményország, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Feröer-szigetek, Grúzia, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Lengyelország, Portugália, Macedónia, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Törökország, Ukrajna.


eit

EIT Food Jogi és számviteli segítséget nyújt a kezdő vállakozásoknak “Legal and Accounting Support for early stage Entrepreneurs


A program az induló vállalkozások jogi ás számviteli költségeihez nyújt támogatást.


A jelentkezési határidő folyamatos 2019. november 27-ig.




EIT Food SEEDBED: A jövő innovatív vállakozóit segítő program


A program segítséget nyújt az innovatív ötletekkel rendelkező vállalkozásoknak, hogy értékelni tudják milyen piaci kereslet lehet a termékük iránt. A program több helyszínen (Spanyolország, Észak-Írország, Lengyelország) , 4 napos képzés keretében nyújt segítséget 20 csapatnak 4 hónapon keresztül. A program végén a csapatok bemutathatják az iparági szereplőknek a terveiket.


A programhoz javasolt innovatív témák.


A jelentkezési határidő: 2019. április 26



Innovatív ötletből vállalkozás


Ha van egy innovatív ötlete és szeretne vállalkozói ismereteket szeretni jelentkezzen az EIT Jumpstarter programra!


Jelentkezési határidő: 2019 március 29.


A jelentkezési feltételek:
https://www.lyyti.in/EIT_JUMPSTARTER_2019Idea_submissionEIT_Food_extension_deadline_5375


Youtube:
https://youtu.be/MmaOqPAxmLI


Vegyen részt Európa legnagyobb innovatív hálózataiban, ahol megtanulhatja hogyan érvényesítheti üzleti koncepcióját, fejlesztheti vállalkozását és hogyan mutassa be azt jövőbeni befektetőinek.

Az EIT Health, EIT Raw Materials and EIT Food közösen indítják el a EIT Jumpstarter (a korábbi Közös Üzleti Ötletek Verseny), hogy elősegítsék az ágazatok közötti innovációt az EIT RIS országokban az alábbi területeken:


A program során megtanulja, hogy egy egyedülálló, több ágazatot magában foglaló iparági környezetben hogyan kezdje el felépíteni a saját vállalkozását, hogyan építse fel saját csapatát, üzleti modelljét és szervezeti modelljét. A program alapvetően az üzletépítésre összpontosít. A program végén a résztvevők elkészítik saját üzleti canvas modelljük, a versenyképességüket meghatározó környezet, piacra lépésre vonatkozó stratégiájuk bemutatását.



EIT Food RIS Fellowship project 3-6 hónapos ösztöndíj pályázati felhívása


A Magyarországon működő agrár-élelmiszeripari vállalkozások jelentkezhetnek az általuk meghatározott igényeknek megfelelő szakképzettségű egyetemi (MSc.) hallgatók, fiatal végzett szakemberek és fiatal vállalkozók 3-6 hónapig tartó ingyenes foglalkoztatására. A képzésen minden 18 évet betöltött egyetemi hallgató, fiatal kutató részt vehet a RIS országokból.


A jelentkezési határidő 2019. március 31. 12:00



Az ösztöndíjasok az alábbi országokból jöhetnek:


Albánia, Örményország, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Feröer-szigetek, Grúzia, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Lengyelország, Portugália, Macedónia, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Törökország, Ukrajna.


Az élelmiszeripari vállalkozások számára különleges lehetőséget jelent, hogy olyan nem élelmiszeripari szakterületekkel foglakozó szakemberek (pl.ICT, automatizálás, biológus, stb) fogadására is nyújthatnak be igényt, amelyeket élelmiszeripari problémák megoldására is lehet alkalmazni.


eit

» további információ...



EIT Food RIS Venturing School 2019 május 23-29. között kerül megrendezésre, Olsztynban Lengyelországban.


Az angol nyelvű 7-napos képzés során szakavatott oktatók segítségével a résztvevők az következő témákban kapnak betekintést: innováció az élelmiszeriparban, humán táplálkozási ismeretek, élelmiszer és digitalizáció, üzleti modellek.


A képzésen minden 18 évet betöltött egyetemi hallgató, fiatal kutató részt vehet a RIS országokból.



Jelentkezési határidő 2019. március 31.

eit

» további információ...



EIT Food RIS pályázat start-up vállalkozások számára


November 10-én sikeresen lezárult az EIT Food Demo Day, mely az EIT Food RIS start-up vállalkozások számára meghirdetett pályázat kiválasztási folyamatának a harmadik fázisa volt. A Demo Day-en 10 jelentkező vehetett részt Magyarországról. Az esemény első felében a résztvevők előadásokon vehettek részt, majd ismertetniük kellett a start-up vállalkozásukat és az innovatív ötletüket egy biztosság előtt. A bizottság számos kérdést tett fel a résztvevőknek mielőtt odaítélte volna az első díjat (10 000 €) és a második díjat (5 000 €). Az eseményt a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. és a PANNON Pro Innovációs Kft. együtt szervezte.


» a teljes cikk ...


EIT Food RIS Innovation Grants


EIT Food Demo Day as the third phase of the selection process for the EIT Food RIS Innovation Grants ended successfully on 10th November with 10 qualified applicants from Hungary. The applicants participated in an open networking event, presented their own innovative start-up ideas and received questions from the jury who at the end rewarded the best applicant with the first prize (10 000 €) and the second best with the second prize (5 000 €). The event was organized by Campden BRI Hungary Ltd. (CBHU) and PANNON Pro Innovations Ltd.


» Full description...




2019. január-június hónapokra tervezett tanfolyamaink


Ezúton szeretnénk tájékoztatni minden kedves régi és leendő partnereinket, hogy elkészült a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 2019-es tavaszi tanfolyamainak tervezete. Természetesen az előadók előre nem látható egyéb halaszthatatlan elfoglaltságának függvényében történhetnek változások, de ezeket időben módosítjuk majd a „Tanfolyamok” rovatunkban – kérjük, kísérjék figyelemmel ezt folyamatosan.


Mivel törekszünk színvonalas, szakmailag hasznos oktatásokat kínálni, tanfolyamainkat folyamatosan fejlesztjük.2019 tavaszán 3 új tanfolyammal kívánjuk növelni kínálatunkat, melyeket időszerűnek és szakmailag hasznosnak ítélünk.


» a teljes cikk ...




Felhívás az I-CON - Kompetencia fejlesztési programban való ingyenes részvételre Baranya, Tolna és Somogy megyei élelmiszeripari kis- és középvállalkozások számára


Elsődlegesen, de nem kizárólag Baranya, Tolna és Somogy megyei kis- és középvállalatok számára kínálunk lehetőséget az I-CON Interreg projekt kompetenciafejlesztési programjához való csatlakozáshoz.


Az I-CON kompetenciafejlesztési programja keretén belül a kkv-k kompetencia felmérésére kerül sor, mely során azonosításra kerülnek az lehetséges fejlesztési lehetőségek a vállalat működésében, illetve ezekre megoldási javaslatok és azok kivitelezési lehetőségei is megbeszélésre kerülnek.


A programban való részvétel ingyenes.


» a teljes cikk ...




SKIN Innovációs kihívások Workshop “Technológiák”


Sarlóspuszta, Magyarország, 2018. szeptember 25-26.


Az Innovációs Kihívások Workshop célja, hogy a Rövid Ellátási Lánccal (REL) kapcsolatos ismereteket és gondolatokat megosszák egymással a SKIN project partnerek, REL és innovációs szakemberek valamint a jó gyakorlatok képviselői. A workshop célja, a közös gondolkodás elindítása azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet az új technológiákat és a gyakorlatban már bizonyított jó gyakorlatokat alkalmazni a rövid ellátási láncok esetében, illetve milyen kihívások rejlenek az egyes technológiákban.



A SKIN projekttel kapcsolatos részletes információk az alábbi oldalon találhatóak: http://www.shortfoodchain.eu/


» a teljes cikk ...




EIT Food pályázati felhívás


EIT Food RIS pályázat startup vállalkozások számára


Az EIT Food missziója az európai élelmiszeripari rendszerek olyan mértékű átalakítása, hogy azok segítségével javuljon a fogyasztók egészsége, valamint a környezetvédelmi szempontok minél jobban teljesüljenek.


Magyarországon EIT FOOD Hungary, Campden BRI Magyarország vezetésével két díj kerül odaítélésre: az első helyezett 10 000EURO a második helyezett 5 000EURO értékben.


Pályázatok beadása: 2018. augusztus 15-től szeptember 30-ig


» a teljes cikk ...


EIT Food RIS Innovation Grants


EIT Food is on a mission to transform Europe’s food system – making it better for people’s health and for the environment. Working with entrepreneurs, innovators and students, EIT Food is changing the way we produce, process, distribute and consume food. The RIS Innovation Grants reward the best entrepreneurs and startups across Southern and Eastern Europe who have an early-stage business idea that can help EIT food in this mission.


There are 26 Innovation Grants to be awarded, 2 per each targeted country: Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Lithuania, Poland, Romania, Slovenia, Portugal, Spain, Turkey, Italy, Greece. The first prize is 10000 € and the second prize is 5000 €.


» Full description...



Folytatódik a GHP útmutatók szakmai felülvizsgálata


Folytatódik a GHP útmutatók szakmai felülvizsgálata a Campden BRI Magyarország irányításával. A tej és tejtermékek, a hűskészítmények és a sütőipari GHP-ék kerülnek a következő hónapokban átdolgozásra.
Addig is nézze meg Tudástár menüpont alatt a már felújított kiadványainkat!


További információkért keressen minket: campden@campdenkht.com email címen vagy telefonon Szegedyné Fricz Ágnest Tel: +36 1 433 1478


» tovább a GHP útmutatókhoz ...




EIT Food pályázati felhívások


Közigazgatásban dolgozó, innovációval és kutatással foglalkozó szakemberek számára / EIT Food Government Executive Academy


Az EIT FOOD egy hetes, angol nyelvű képzési programot hirdet a központi és regionális közigazgatásban dolgozó szakemberek számára, akik a RIS+ - Research & Innovation Smart Specialisation Strategies kidolgozásában, működtetésében és/vagy monitoringjában vesznek részt.


A képzési programról - EIT Food Government Executive Academy - részletes információk elérhetőek a https://www.eitfood.eu/programmes/eit-food-goverment-executive-academy oldalon.


Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 20.


» a teljes cikk ...





Lisztéria Menedzsment a zöldségfeldolgozók számára

A vevőik bizalmának megtartása érdekében segítünk a lehető legalacsonyabbra csökkenteni termékeik Listeria Monocytogenes szennyeződés kockázatát.


A gyorsfagyasztott zöldségek körül kirobbant Listeria Monocytogenes botrány kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmet Intézetünk jelentős tapasztalataira a szennyeződés megelőzésében. A Lisztéria M. megelőzése nem megfelelő szakértelemmel történő szabályozása jelentős költségekkel járhat a hagyományos zöldségfeldolgozók esetében. Intézetünk az alábbi szolgáltatásokkal nyújt segítséget a lisztéria kockázat minimalizálásában, amely eltérő lehet a nagy kockázatú terület kialakításának követelményeitől.


» a teljes cikk ...


Listeria management for vegetable processing companies

In order to increase the trust of your customers, we can help to minimise the risk of Listeria monocytogenes contamination.
Due to the recent Listeria monocytogenes scandal, let us draw your attention to our experience in Listeria management.
To reduce the risk of Listeria monocytogenes contamination, adequate control and preventive measures and actions have to be put in place. Inappropriate measures may have high cost implications for the traditional vegetable processing companies.
Campden BRI Hungary has a list of services to help food companies to reduce the risk of Listeria contamination at their production site. As a note, it is important to highlight that the requirements for Listeria control and prevention can be different than the requirements established for high-risk zones.


» Full description...



I-CON - kompetencia és készségfejlesztés workshop Pécsett

Helyszín: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Igazgatósága, Nagyterem, Cím: 7632 Pécs, Siklósi út 38.

Időpont: 2018. május 29.


Az I-CON projekt az Interreg Közép Európa Program keretében az élelmiszeripari ágazatban működő mikro-, kis- és közepes vállalkozások kompetenciáinak és készségeinek fejlesztését tűzi ki célul, élelmiszeripari innovációk, újítások segítségével.
Az I-CON projekt hivatalos weboldala: » http://www.interreg-central.eu/Content.Node/I-CON.html


A következő workshop 2018. május 29.-én Pécsett kerül megrendezésre. A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a innovacio@ddriu.hu e-mail címen lehet legkésőbb 2018. május 25.-ig.


» A meghívó letöltése ...



I-CON PROJECT 4. HÍRLEVÉL

2018. május



Hírlevélben olvashat:

» a teljes cikk ...




EIT Food pályázati felhívások


Egyetemi, PhD hallgatóknak és vállalati szakembereknek.



» a teljes cikk ...



I-CON Workshop Szekszárdon


A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (DDRIÜ) a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft-vel együttműködésben 2018. április 19-én workshopot szervezett az Élelmiszerminőség, -Biztonság, Csomagolás- és Gyártástechnológia Aktuális Kérdései címmel Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban.


» a teljes cikk ...



6. Foodlab hírlevél

Hírlevélben olvashat:

» a teljes cikk ...



Intelligens Szakosodás Workshop– Együttműködés Közép-Európában


Intelligens Szakosodás Közép Európai Együttműködése, ICT – Információ és Kommunikáció Technológia és a fejlett feldolgozási megoldások az Élelmiszerlánc mentén témájú workshop kerül megrendezésre 2018. április 4-5-én Budapesten a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. és a Szlovén Kereskedelmi és Ipari Kamara szervezésében, a Bizottság Regionális Főigazgatóság támogatásával, együttműködve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal


» a teljes cikk ...



A termékfejlesztés új iránya: az egészség-információk fontossága


A PATHWAY-27 Európai Uniós projekt keretében elkészített ipari útmutató célja, hogy a hagyományos termékfejlesztési folyamat lépésein keresztül bemutassa és kihangsúlyozza a fejlesztés azon lépéseit, melyek elengedhetetlenek, illetve kritikusak az egészségre vonatkozó állítással ellátott termékek fejlesztése esetén.


» a teljes cikk ...




A PATHWAY-27 workshop sorozat előadási elérhetőek www.pathway27.eu weboldalon

2017. november 15.


2017. november 28.


» a teljes cikk ...




I-CON PROJECT 3. HÍRLEVÉL

2017. november

Hírlevélben olvashat:


» a teljes cikk ...




PATHWAY-27 workshop meghívó

Budapest, 2017. november 15. és 28.

A PATHWAY-27 FP7 pályázat (www.pathway27.eu) keretein belül került kidolgozásra „Az egészségre vonatkozó állításokat tartalmazó élelmiszerek fejlesztése c. útmutató”.


Az Ipari Útmutató elsődlegesen a kis- és középvállalkozások (kkv-k), beszállítóik és kapcsolódó szolgáltatóik számára készült azzal a céllal, hogy a termékfejlesztés lépésein keresztül mutassa be azon szempontokat, melyek elengedhetetlenek az egészségre vonatkozó állítással rendelkező termékek fejlesztéséhez.


» a teljes cikk ...




PATHWAY-27 workshop meghívó

Brüsszel, Belgium - 2017. szeptember 21-22.

PATHWAY-27 Tudományos és Ipari útmutató megvitatása

A két workshopon a PATHWAY-27 FP7 pályázat (www.pathway27.eu) keretein belül kidolgozásra került útmutatók megvitatására kerül sor.

A pályázat célja kiválasztott bioaktív hatóanyagok (DHA, BG, AC) használatával magas hozzáadott értékű élelmiszerkészítmények (tej, sütőipari és tojás termékek) kifejlesztése és étrendi ajánlások kidolgozása a fogyasztók számára, továbbá a felhasznált hatóanyagok lehetséges előnyeinek és hatásmechanizmusának jobb megértése.


» a teljes cikk ...




Élelmiszer innovációs verseny

2017. szeptember 21.

Kitaláltál egy innovatív és fenntartható élelmiszert? Valósítsd meg a gondolatot és jelentkezz az Ecotrophelia Magyarország 2017 élelmiszer innovációs hallgatói versenyre!


Az ECOTROPHELIA Magyarország 2017 nyitott, a magyar felsőoktatás valamennyi hallgatója számára. A verseny célja öko-innovatív és kereskedelmi potenciállal rendelkező élelmiszerek létrehozása.


» a teljes cikk ...




I-CON PROJECT 2. HÍRLEVÉL

2017. május

Hírlevélben olvashat:
- az európai élelmiszerekkel kapcsolatos élelmiszerbiztonság fő kihívásokról,
- "Dirfis Mushrooms", a napon, természetes módon szárított, D-vitaminban gazdag gombákról,
- az európai élelmiszer-kkv-k innovációjának szükségességéről.

» a teljes cikk ...




MEGHÍVÓ - “Egészségre vonatkozó állításokkal rendelkező termékek fejlesztésének Ipari útmutatójá”-nak konzultációjára

1096 Budapest, Haller utca 2., 2017. május 9.

A nemzeti konzultáción a PATHWAY-27 FP7 pályázat ( www.pathway27.eu ) keretein belül kidolgozásra került„ az egészségre vonatkozó állításokat tartalmazó élelmiszerek fejlesztése c. útmutató” megvitatására kerül sor.


» a teljes cikk ...