Táplákozás és egészség
Segítünk Önnek, hogy az Ön termékei is illeszkedjenek az egészséges étrendhez
A fogyasztói felmérések azt mutatják, hogy az élelmiszerbiztonság mellett az élelmiszerekkel kapcsolatos legfontosabb elvárás, hogy az beilleszthető legyen az egészséges, kiegyensúlyozott étrendbe.
A fogyasztói egészség védelme érdekében az élelmiszerek tápanyag összetételére, és az összetétellel kapcsolatos kommunikációra (egészséggel kapcsolatos állítások) vonatkozóan nemzetközi és nemzeti szabályrendszerek vannak érvényben. Szakértőink naprakész információval rendelkeznek a hatályos jogszabályi feltételekről (WHO, EU, Magyar Élelmiszerkönyv), közreműködnek a szabályrendszerek kialakításában.
A fogyasztói társadalom számára egyre nagyobb kihívást jelentenek az egyes allergiát és intoleranciát okozó élelmiszerek és élelmiszer összetevők. Az allergének kezelésére vonatkozóan a legmodernebb technológiákra épülő megoldási javaslatokat kínálunk. A glutén és laktóz mentes élelmiszerek előállításával és forgalmazásával kapcsolatosan komplex tanácsadással szolgálunk.
Az egészséges étrendbe illeszthető termékek fejlesztése olyan összetett feladat, amelyhez a termék ötlettől a termék piaci bevezetéséig széleskörű ismeretekre van szükség az élelmiszerlánc minden területén.
Nemzetközi gyakorlati ismereteken és tapasztalatokon alapuló tudásbázis áll rendelkezésünkre, amely alkalmassá tesz minket arra, hogy a termékeit alkalmassá tegyük a fogyasztói és jogalkotói elvárásoknak az alábbi területeken:
Szolgáltatásaink:
- jogszabályi háttér áttekintése termék specifikus szempontból
- termékfejlesztés (több évtizedes tapasztalat, szabadalmak az élelmiszeripar több ágazatában)
- és reformuláció (tápanyag összetétel, egészségre vonatkozó állítások, allergénkezelés: gluten mentes, laktóz mentes stb.)
- tápanyag összetételre és egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatos fogyasztói felmérések
- innovatív élelmiszerek fogyasztói felmérése
- érzékszervi vizsgálatok
- piaci elemzések új termékek bevezetését megelőzően
- project menedzsment az egészséggel kapcsolatos állításokat tartalmazó termékek esetében.
E munkákat segíti „Az egészségre vonatkozó állításokat tartalmazó élelmiszerek fejlesztése” című útmutatónk angol és magyar nyelven, amelynek célja meghatározni azon lépéseket a termékfejlesztési folyamatban, amelyeket eltérő kell kezelni a klasszikus termékfejlesztési folyamathoz képest. Emelett az útmutató gyakorlati szemléletű példákkal segíti a vállalatok érintett munkatársait.
További információ a szolgáltatással kapcsolatban:
dr. Hegyi Adrienn, marketing vezető | Tel: +36 1 433 1484 | E-mail: adrienn.hegyi@campdenbri.co.uk |