Campden BRI logo
K+F, palyazatok

EIT

EIT Food Consumer Engagement Labs
Az EIT Food Consumer Engagement Labs projekt célja, hogy újszerű technikákat alkalmazva a fogyasztók aktív bevonásával új termékkoncepciók jöjjenek létre az élelmiszeriparban.


A tipikus fogyasztói felmérésekkel ellentétben a fogyasztókat nem a gyártók, kerekedők által előzetesen elkészített mintatermékek tesztelésébe vonták be, hanem az ezt megelőző fázisba, amikor a termék jellemzőinek és előnyeinek innovatív, ám még nem létező kombinációinak létrehozása a cél.Az online foglalkozások interaktív módszertana lehetővé tette a nem szakértő fogyasztók számára a termék jellemzőinek a módosítását a szakszókincs elsajátítása vagy megértése nélkül.


A workshop az idősebb (65 év feletti) fogyasztókra összpontosított, akiket speciális szegmentálási kritériumok alapján választottak ki.


Az alkotási folyamat során figyelembe vették az idősödő népesség sajátos igényeit, például a fogak egészségének kihívásait, a megváltozott gyakoriságú és mennyiségű táplálékfelvételt, valamint az eltérő tápanyagigényt is.

A 65 év feletti fogyasztók, mint csoport, a lakosság növekvő részét teszik ki, és így az igényeik megértésével az élelmiszer- és italgyártók jobban kezelhetik a fontos társadalmi kihívásokat.


Ezen újszerű technika alkalmazásával 2021 első felében új sütőipari termékek kerülnek a hazai vásárlók elé.


A vizsgálat 6 országban valósul meg, köztük Magyarországon is: Észtország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lettország és Szlovákia. Európai Uniós, EIT Food finanszírozással


A projekt vezető: Varsói Egyetem, Lengyelország.


A magyarországi projektcsoport tagjai: Gabonatudományi és Élelmiszerminőség Kutatócsoport, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem; együttműködve a Campden BRI Magyarország Kft, a BRAVURA-GLOBAL Kft és az Alba Kenyér Sütőipari Zrt munkatársaiva


Finanszírozás EIT Food

Projekt időtartama: 2020- 2021

Bővebb felvilágosítás:

dr. Hegyi Adrienn

Tel: +36 1 433 1474
E-mail: a.hegyi@campdenkht.com


dr. Németh Renáta

E-mail: riscel65@mail.bme.hu