Termékek tápértékének kiszámítása
A tápérték jelölés feltüntetése az 1169/2011/EU rendelet értelmében kötelező az élelmiszereken. A tápérték jelölés a fogyasztók tájékoztatásának bevált, az egészségtudatos termékválasztást elősegítő módja.
A jelölési rendelet szerint az átlagos tápértékek megadása történhet:
Analitikai vizsgálatok
Számítások illetve
Adatbázisok alapján.
Mi a tápérték adatok kiszámításában nyújtunk Önöknek GYORS ÉS HATÉKONY segítséget hazai és nemzetközi adatbázisok adatainak felhasználásával.
A számított adatokat ajánlott esetenként laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrizni.
Miért válassza szolgáltatásunkat:
A költséges laborvizsgálatok helyett állunk rendelkezésére a terméke tápértékének kiszámításában és azok dokumentálásában.
A tápérték adatok meghatározása után segítséget nyújtunk a termékén esetlegesen elhelyezhető tápanyag összetételre vonatkozó állítások tekintetében is.
Segítségnyújtás a termék típusától függően az erősen változó tápértékadatok értelmezésében, feltüntetésében.
Referencia:
- Tápérték adatbázisok a Campden BRI Magyarország szerkesztésében
A Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, NÉBIH, OGYÉI, NAK, Campden BRI Magyarország, Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség elindított egy kezdeményezést, amelynek keretében összeállításra kerültek adatbázisok:
További információ a szolgáltatással kapcsolatban:
Campden BRI Hungary Regulatory Team | E-mail: consultant.hungary@campdenbri.co.uk | |
dr. Hegyi Adrienn | Tel: +36 1 433 1484 | E-mail: adrienn.hegyi@campdenbri.co.uk |