Fenntarthatóság
„Nagyobb értéket teremteni kisebb környezeti terheléssel”
Napjainkban kulcsfontosságú szempont, hogy az élelmiszerek előállítása is a fenntartható fejlődés szem előtt tartása mellett történjen. Ennek mozgatórugója egyrészről a csökkenő természeti erőforrások, másrészről a növekvő energia és alapanyagárak, illetve a hulladékkezelés problémája.
A fenntarthatósági szempontok figyelembe vétele lassan már kötelező eleme a vállalatok működésének. A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. segít ezeknek a szempontoknak a rendszerében történő beépítésében, illetve környezetre gyakorolt hatás értékelésében egy döntéstámogató környezeti menedzsment eszköz, az életciklus elemzés (LCA) segítségével.
Milyen területeken nyújthat ez segítséget?
- Terméktervezés
- Költségcsökkentés- gyenge pontok meghatározása
- Rendszerek, technológiák közötti választás elősegítése
- Kommunikációs és marketing célok
- Anyagveszteségek azonosítása és csökkentése
- Költségcsökkentés megvalósítása
- Minőség és a hozzáadott érték növelése
- Erőforrások hatékony felhasználása
Mit kínálunk Önnek?
Több évtizedes ipari tapasztalattal az üzemek hatékonyságának szisztematikus, rendszerszemléletű átvizsgálásával a hatékonyság növelés mellett a fenntarthatósági, környezeti és a körkörös gazdaság aspektusainak beépítésben is segítünk.
További információ a szolgáltatással kapcsolatban:
Kuti Tünde, fejlesztőmérnök | Tel: +36 1 433 1471 | E-mail: t.kuti@campdenkht.com |