K+F, palyazatok

EIT FOOD HUB SZEREPE


a magyarországi EIT Food Hub: Campden BRI Magyarország


Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT-European Institute of Innovation & Technology) egy brüsszeli székhelyű, független uniós szervezet, melynek célja, Európa innovációkért felelős, vezető testületévé váljon, támogatva az európai innovációk megvalósulását és értékteremtését. Az EIT fontos szerepet játszik a fenntartható gazdasági növekedés elérésére és a munkahelyek teremtésére irányuló uniós célkitűzések támogatásában azáltal, hogy lehetőséget biztosít a vállalkozóknak és az innovátoroknak, hogy világszínvonalú ötleteiket, megoldásaikat megvalósítsák. Az újonnan létrehozott, innovatív termékek és szolgáltatások Európa innovációs- és versenyképességének növelésében fontos szerepet játszanak.

Az EIT segíti a vállalkozói tehetség kibontakoztatását és támogatja az új elképzelések megvalósulását. Az innovációban kiemelkedő vállalatok, felsőoktatási intézmények és kutatóközpontok az úgynevezett Tudományos és Innovációs Közösség (KIC- Knowledge and Innovation Communities) egységei, amelyek egy dinamikusan fejlődő, nemzetközi hálózatot alkotnak.


Az EIT-Innovációs és Technológiai Intézet honlapja: https://eit.europa.eu/


EIT

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) az élelmiszer-szakterülettel foglalkozó, tudományos és innovációs közössége az EIT Food, melynek magyarországi képviseletét a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. látja el.

A magyarországi Hub-ról további információk a https://www.eitfood.eu/in-your-country honlapon találhatók.


További információ:

dr. Sebők András, cégvezető, Campden BRI Magyarország

Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 1096 Budapest, Haller u.2.
Tel: +(36) 1 433 14 70 Fax: +(36) 1 433 14 80
E-mail: campden@campdenkht.com
www.campdenbri.hu