Campden BRI logo
K+F, palyazatok
Connsensys

CONNSENSYS:
Connecting smart sensor systems for the food industryAz élelmiszeriparban alkalmazható “okos” érzékelő rendszerek bevezetésének koordinálása, valamint az ágazat szereplői számára az ilyen rendszerekhez való hozzáférés megkönnyítése.


Az Ipar 4.0 és a digitalizáció élelmiszeripari alkalmazása az Európai Unió tagállamaiban a kezdeti szakaszában van. Az információs és kommunikációs technológiák, az automatizálás, robotika területéről származó tudás és a fejlettebb iparágak számára kifejlesztett, már rendelkezésre álló megoldások adaptálhatók az élelmiszeripar speciális céljaira és feltételeire. Az élelmiszer-feldolgozás legfontosabb Ipar 4.0 lehetőségei és az ezek kihasználása érdekében megoldandó feladatai legnagyobb mértékben az üzemi gyártási folyamatok szabályozása, működtetése, a higiénia, az élelmiszer-biztonság és a minőség javítása köré csoportosulnak, és ezt csak kiegészítik az információáramlás szervezéssel, a logisztikával, a termelés adminisztrációs támogatásával és az ügyvitellel kapcsolatos feladatok. Napjainkban elsősorban a nagyobb vállalatok alkalmaznak néhány modernizációs megoldást, ugyanakkor Európában az élelmiszeripar döntően a kis- és középvállalkozásokra (KKV) épül. A pályázat célja az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások és a megoldás szolgáltatók közötti rendszeres párbeszéd és együttműködés létrehozása és a lehetséges megoldások módszeres feltérképezése és megvalósítása. Ezáltal új termékek, új szolgáltatások, új megoldások és megközelítések fejleszthetők ki, melyek célja az erőforrások hatékonyabb felhasználása, a minőségi paraméterek javítása, új képességek és kompetenciák létrehozása.

SweetVeg
Finanszírozó program: COSME/COS-CLUSTPARTNS
(European Strategic Cluster Partnership for smart specialisation investments)


Projekt időtartama: 2018.nov.– 2020.okt.

Weboldal: https://ec.europa.eu/easme/en/cos-clustpartn-2017-3-02-european-strategic-cluster-partnerships-smart-specialisation-investmentsPályázati összefoglalók:Bővebb felvilágosítás:

Parrag Viktória
Tel: +36 1 433 1485
E-mail: v.parrag@campdenkht.com

Connsensys