Campden BRI logo
K+F, palyazatok
Smartchain

SMARTCHAIN


Innovatív és intelligens megoldások a rövid élelmiszer láncban (REL)


A SMARTCHAIN projekt 43 európai uniós partner és két társult ország részvételével, a rövid ellátási láncok (REL) fejlesztésére alakult kezdeményezés.
A projekt célkitűzése, hogy olyan intézkedések és ajánlások kerüljenek kidolgozásra, amelyek elősegítik az új üzleti modellek és innovatív gyakorlati megoldások bevezetését a rövid ellátási láncok működése során. A projekt kiemelt feladata, hogy, ösztönözze a REL szereplői közötti együttműködéseket, amely elősegíti az európai agrár-élelmiszeripar versenyképességének növekedését és annak fenntarthatóságát.


A SMARTCHAIN partnerek első lépésként meghatározzák azokat az alapvető szükségleteket és eszközöket, amelyek a rövid ellátási láncok megvalósításához szükségesek, és amelyek növelhetik a gazdaságok jövedelmezőségét. A projekt keretében Jó gyakorlati megoldásokat gyűjtünk össze, új üzleti modelleket dolgozunk ki, valamint szakmapolitikai ajánlásokat fogalmazunk meg.


A partnerek együttműködésének erősítése, a kutatás és a gyakorlat közötti információ áramlás elősegítése érdekében kilenc innovációs és együttműködési központ (innovation hub) került a projekt indulásakor kialakításra.
A három éves projekt során legalább 18 innovációs workshop kerül megrendezésre a mezőgazdasági termelők és a rövid ellátási lánc szereplői számára, amelyek feladata, hogy megfelelő platformot biztosítson a szereplők közötti közvetlen tudásátadásra.
A projekt keretében, már működő 18 REL elemzése alapján jó gyakorlatok kerülnek kidolgozásra.Projekt időtartama: A projekt időtartama: 2018. október – 2021. október

Weboldal: https://www.smartchain-h2020.eu/

Pályázati összefoglalók:Bővebb felvilágosítás:

Dr. Sebők András
Tel: +36 1 433 1470
E-mail: a.sebok@campdenkht.com