Campden BRI logo
K+F, palyazatok
FA

FutureEUAqua


(Future growth in sustainable, resilient and climate friendly organic and conventional European aquaculture)


A fenntartható, rugalmas és éghajlatbarát organikus és hagyományos európai aquakultúra jövőbeni növekedésének elősegítése.


A FutureEUAQua projekt a “tojástól a villáig” alapelvet követi, azaz a halgazdálkodási értéklánc összes szereplőjének bevonásával kívánja támogatni a fenntartható aquakultúrákat Európában.


A projekt céljai között szerepel a jelenlegi haltenyésztési programok fejlesztése, ezzel elősegítve a környezeti tényezőknek és a betegségeknek ellenállóbb halfajok tenyésztését, illetve az alkalmazott haleledel minőségének fejlesztését. Ezenfelül fenntartható halnevelő rendszerek (a víztakarékos halnevelő rendszerek (Recirculating Aquaculture Systems, RAS) és az integrált, a tápláléklánc több elemét kihasználó multitrófikus haltenyésztési rendszer (Integrated Multitrophic Aquaculture, IMTA) vizsgálatával és fejlesztésével is foglalkozik a projekt. Továbbá, innovatív haltermékek és csomagolóanyagok kerülnek kifejlesztésre.


A projekt keretén belül érdeklődő vállalatoknak lehetőségük van csatlakozni a FutureEUAqua Stakeholders Platformhoz. A platform tagok hozzáférést kapnak a projekt eredményeihez és meghívást kapnak a workshopkra.


Finanszírozó program: Horizon 2020 H2020

Projekt időtartama: 2018.11.01.- 2022.10.31.

Weboldal: www.futureeuaqua.eu

Twitter: @futureeuaqua

Pályázati összefoglalók:Bővebb felvilágosítás:

dr. Sebők András
Tel: +36 1 433 1470
E-mail: a.sebok@campdenkht.com