EIT Food HUB 2024-évi programok:
A Campden BRI Magyarország 2024. évi EIT Food HUB rendezvényei
- S3 tematikus rendezvény az élelmiszeripar fejlesztéséért!
(2024. október 17., Budapest) - Campden BRI Magyarország Nyílt Nap
(2024. november 7., Budapest) - INGYENES Adatmenedzser képzés egyetemisták (BSc, MSc, PhD) és fiatal szakemberek számára!
(2024. november 28., Budapest) - 2024-től az EIT Food Challenge Labs hivatalos EIT Label képzés!
EIT Food HUB 2023-évi programok:
A Campden BRI Magyarország 2023. évi EIT Food HUB rendezvényei
- Képzés egyetemi hallgatók számára – Career Day
(2023. május 19, Budapest) - S3 Food kerekasztal beszélgetés az agrár-élelmiszeripar ágazat + Webinár
Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiájáról (Smart Specialisation Strategies, S3) (2023. június 8., Budapest) - Workshop 1: Adatmenedzsment az élelmiszer-ipari gyakorlatban
élelmiszeripar munkatársai, fiatal vállalkozók és diákok számára (2023. október 20.) - Workshop 2: Az allergénmenedzsment jó gyakorlata az iparban az alapanyag beszerzéstől a termékek jelöléséig
(2023. szeptember 21.) - EIT Food Awareness Day - Hogyan tegyünk eleget a fogyasztói igényeknek és a jogi elvárásoknak e gyorsan változó világban?
Campden BRI Magyarország Nyílt Nap
A téma egyetetése folyamatban van (2023. november 7., Budapest)
EIT Food HUB 2022-évi programok:
- EIT Food Awareness Day- Az energiaválság hatásainak csökkentési lehetőségei az élelmiszeriparban- Campden BRI Magyarország Nyílt Napja (2022. November 24)
- Az egészséges és fenntartható táplálkozás támogatása workshop és webinár (2022. október 26)
- A sikeres élelmiszeripari innováció módszerei- Workshop egyetemisták és fiatal szakemberek számára (2022. Szeptember 22)
- EIT Food Adatmenedzser képzés (2022. Szeptember 7-9)
- Kerekasztal beszélgetés az üvegház hatású gázkibocsátás agrár élelmiszeripari ágazatra gyakorolt hatásáról (2022.június 30)
Az EIT Food tevékenységei Magyarországon
EIT Food – a tagoknak kínált lehetőségek:
- EIT Food PrO4Bake (2020-2022)
- EIT Food Solutions
- DIG-IT (2021)
- Reuse2Recreate (2022)
- RIS Professional Development
- New Product Development Skills - learn through experiences (2021, felhívás 2022)
- Consumer Engagement Labs (+BME, Alba Kenyér 2020, SZTE 2021, felhívás 2022)
Magyar részvétel: ”SME partner” - Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Innovációs projektek
Oktatási programok (Education)
Népszerűsítő programok (Public engagement)
X-KIC tevékenységek
EIT Food Hub tevékenységek
- Government Executive Academy
- RIS Fellowships és RIS Talents
Regional Innovation Scheme (RIS)
Start-up tevékenységek: PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft.
- Előrehaladottabb fázisban lévő csapatoknak: Seedbed, EIT Food Accelerator Network, RisingFoodStars
- Kezdeti fázisban lévő csapatoknak: Jumpstarter, Test Farms, TeamUp
- Challenge Labs (2021-2023)
- Üzleti workshopok (2021-2023)
- Évi 1 ötletelő workshop (2021-2023)
- Networking esemény (2023)
Vállalkozást támogató programok: hazai csapatok toborzása nemzetközi programokba (Business creation)
Vállalkozást támogató programok: hazai események
EIT FOOD HUB 2021 TEVÉKENYSÉGEI AZ ÉLELMISZERIPAR RÉSZÉRE
A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., az EIT Food a magyarországi képviselője, mint EIT Food Hub 2021-ben is megrendezi az EIT Food-hoz kapcsolódó rendezvényeket.
Bővebb információk hamarosan, kérünk, látogass vissza honlapunkra később!
EIT FOOD RIS FELLOWSHIPS és RIS TALENTS
Ösztöndíj program diplomás MSc-s, valamint Ph.D. hallgatók számára, akik felfedezik az élelmiszeripar munkalehetőségeit azáltal, hogy egyedi, professzionális, fizetett, 3-6 hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt az EIT Food RIS Fellowships keretében.
2 programlehetőség van: a RIS FELLOWSHIPS, melyet az MSc hallgatóknak és diplomásoknak szánnak, valamint a RIS TALENTS, melyet a Ph.D. hallgatóknak és postdoktoroknak szánnak. Mindkét program célja a közös gondolkodás előmozdítása, az egyéni innovációs készség, kompetenciák, új ismeretek, támogatása, hozzájárulni a tudomány fejlődéséhez, valamint megoldást találni az élelmiszeriparral kapcsolatos kihívásokra.
Jelentkezési határidő: 2021. április 12.
További információkért kattints ide
EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY
Az EIT Food - Government Executive Academy egy vezetői szintű képzési program a dél- és kelet-európai országok közszféra képviselőinek, az állami szektorban dolgozó agrár-élelmiszeripari szakemberek, tudományos munkatársak számára, amely segít elmélyíteni ismereteiket az ágazati innovációkról, szabályozásról, valamint segíti kezelni az ágazat kihívásait.
Jelentkezési határidő: 2021. április 23.
További információkért kattints ide
EIT FOOD JUMPSTARTER
Új innovatív üzleti ötlet és a vállalkozás elindításának támogatására az EIT Jumpstarter újra összehozza Európa hat legnagyobb tematikus innovációs hálózatát. Az EIT Jumpstarter nyitva áll PhD hallgatók, fiatal kutatók és kezdő vállalkozók számára, akik meg szeretnék alapítani a jövő tudományos alapokon fekvő vállalkozását.
Jelentkezési határidő: 2021. április 12.
További információkért kattints ide
EIT FOOD TEAM-UP
A TeamUp egy 7 hónapos program, amely ragyogó újítókat keres és párosít kompatibilis és kiegészítő profilokkal. A TeamUp fontos eszközöket és támogatást nyújt startupok és kezdő vállalkozások beindításához, ideértve a szakértői segítséget, a világszínvonalú képzést, a mentorálást, a kapcsolatépítést és a finanszírozást.
Jelentkezési határidő: 2021. április 18.
További információkért kattints ide
EIT FOOD TEST FARMS
A Test Farms program összekapcsolja a mezőgazdasági startupokat a gazdákkal és a teszt-földdel. E kapcsolatok megvalósításában az EIT Food segíteni kíván az innovatív agritech ötletek támogatásán keresztül, hogy validáljátok és teszteljétek termékeiteket és szolgáltatásaitokat, bemutassátok üzleti tevékenységeiteket az ügyfelek és a befektetők számára, támogatva az európai mezőgazdaság technológiai átalakítását.
Jelentkezési határidő: 2021. április 30.
További információkért kattints ide
EIT FOOD BUSINESS CREATION
SEEDBED, FOOD ACCELERATOR NETWORK és RISINGFOODSTARS
Az EIT Food Európa-szerte támogatja az agrár-élelmiszeripari vállalkozókat, ösztönözve az innovációt, hogy megfeleljünk az előttünk álló élelmiszeripari kihívásoknak, valamint támogatja az egészségesebb, megbízhatóbb és fenntarthatóbb élelmiszer-rendszer létrehozását.
3 program került kiírásra.
Jelentkezési határidő: 2021. április 10.
További információkért kattints ide
SEEDBED:https://www.eitfood.eu/projects/seedbed
FOOD ACCELERATOR NETWORK: https://www.eitfan.eu/
RISINGFOODSTARS: https://www.eitfood.eu/projects/risingfoodstars
Az EIT Food projektjeiről bővebb információ:
További információkért kattints https://www.eitfood.eu/eit-food-projects/
Food aktuális programjairól az eseménynaptár alapján tájékozódhat:
További információkért kattints https://www.eitfood.eu/events/
Az EIT Food magyarországi honlapja itt található:
További információkért kattints https://www.eitfood.eu/in-your-country/country/hungary
EIT FOOD HUB 2020 TEVÉKENYSÉGEI AZ ÉLELMISZERIPAR RÉSZÉRE
EIT FOOD AWARENESS DAY
A rendezvények fő célja, az élelmiszeripari tisztánlátás elősegítése a fiatal szakemberek számára, valamint platform biztosítása a magyar egyetemi hallgatók és az élelmiszeripar képviselői számára a hálózatépítéshez, a szükséges információáramláshoz és kapcsolatépítéshez.
EIT FOOD AWARENESS DAY I.
A rendezvény időpontja: 2020.szeptember 25.
A rendezvény címe: “AZ EIT FOOD VÁLASZA AZ ÉLELMISZERELLÁTÓ RENDSZERT ÉRŐ KIHÍVÁSOKRA: VEVŐKÖZPONTÚSÁG ÉS AZ EGYETEMI HALLGATÓK ÉS FIATAL SZAKEMBEREK INNOVÁCIÓJÁT, VÁLLALKOZÓKÉPESSÉGÉT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEK” - A XXIII. MÉTE ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA kísérő rendezvénye (online rendezvény).A rendezvény címe: “AZ EIT FOOD VÁLASZA AZ ÉLELMISZERELLÁTÓ RENDSZERT ÉRŐ KIHÍVÁSOKRA: VEVŐKÖZPONTÚSÁG ÉS AZ EGYETEMI HALLGATÓK ÉS FIATAL SZAKEMBEREK INNOVÁCIÓJÁT, VÁLLALKOZÓKÉPESSÉGÉT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEK” - A XXIII. MÉTE ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA kísérő rendezvénye (online rendezvény).
Együttműködő partner: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
EIT FOOD AWARENESS DAY II.
A rendezvény időpontja: 2020. november 19.
A rendezvény címe: “Az élelmiszer-előállítás hatékonyságának és fenntarthatóságának javítása”(online rendezvény)
HACKATHON, INNOVÁCIÓS PROJEKTVERSENY
ÉLELMISZERIPARI MODERNIZÁCIÓ A DIGITALIZÁCIÓ ÉS AZ IPAR 4.0 ESZKÖZEIVEL
A rendezvény időpontja: : 2020. november 06-08.
Az idei Hackathon témája: A VÁROSI ÉLELMISZER-ELLÁTÓ LÁNCOK ÁTALAKÍTÁSA AZ ÉLELMISZER VESZTESÉGEK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN DIGITALIZÁCIÓS MEGOLDÁSOKKAL
A XXI. századi modernizációs technológiák alkalmazása napjaink meghatározója. A cél olyan innovatív ötletek és javaslatok kidolgozása, melyeket segítségével az informatika, a mechatronika és az automatizálás eszközeivel az élelmiszeripar gyakorlati problémáira keresünk megoldást. A résztvevők 5-6 fős csapatokat dolgozzák ki szakértő mentorok segítségével az innovatív projektötleteiket. Ebben az évben a rendezvény online került megvalósításra.
Együttműködő partner: Eötvös Loránd Tudományegyetem és az EIT Digital
THE FOOD INDUSTRY’S RESPONSE TO THE COVID-19 CRISIS - CONSUMERS’ CONCERNS ON HYGIENE AND FOOD SAFETY
A rendezvény időpontja: 2020. szeptember 23.
A rendezvény címe: : “AZ ÉLELMISZERIPAR VÁLASZA A COVID-19 VÁLSÁGRA, A FOGYASZTÓK HIGIÉNIAI ÉS ÉLELMISZERBIZTONSÁGI AGGODALMAI” (online rendezvény)
EIT FOOD INNOVATION PRIZES
Az Innovation Prizes Európa egyik legnagyobb fiatal és korai szakaszban lévő (start-up) vállalkozásokat érintő versenye az élelmiszeriparban. A verseny nyertesei komoly pénzjutalomban részesülnek, hogy új termékek és szolgáltatások fejlesztésével elősegítség Európa élelmiszer rendszerének a fejlesztését, egészségesebbé, fenntarthatóbbá és megbízhatóbbá tételét. A pénzjutalmon kívül elérhetővé válik a nyertesek számára számos magas színvonalú képzés és az EIT szakértői közössége.
AZ INNOVATION PRIZE MAGYARORSZÁGI DÖNTŐJE ÉS A FELKÉSZÍTŐ BUSINESS TRAINING
A rendezvény időpontja: 2020. június 30. és július 15. (online rendezvény)
Együttműködő partner: Pannon Pro Innovációs Kft.
További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/innovation-prizes
EIT FOOD RIS FELLOWSHIPS
RIS-országokból származó, különböző oktatási háttérrel rendelkező hallgató és diplomás fedezheti fel az élelmiszeriparban rejlő munkalehetőségeket, egyedi, professzionális, fizetett három hónapos szakmai gyakorlat során a RIS ösztöndíj keretében.
A RIS FELLOWSHIP MAGYARORSZÁGI VÁLOGATÓJA
A rendezvény időpontja: 2020. május 20. (online rendezvény)
Együttműködő partner: Pannon Pro Innovációs Kft.
További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-ris-fellowships-2020
EIT FOOD RIS SOLUTIONS
Az EIT Food RIS Solutions program az ambiciózus hallgatók számára, akik részt kívánnak venni a partnerek által azonosított ipari problémák megoldásában. A kiválasztott csapatok 3 hónap alatt mentorok segítségével az ipar szempontjából releváns megoldásokat dolgoznak ki. A mentori időszak után a legjobb hallgatói csapatok esélyt kapnak arra, hogy meghívást kapjanak a Lengyelországban és Olaszországban szervezett Foodhatons-ra.
További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-ris-solutions
RISING FOOD STARS
A Rising Food Stars egyesület a kiemelkedő fiatal vállalkozások számára hozzáférést biztosít a tudáshoz, a hálózatokhoz és lehetőséget biztosít arra, hogy aktívan részt vegyenek az EIT Food tevékenységeiben. Mindez lehetőséget ad arra, hogy egy magasabb szintre emeljék a vállalkozás nemzetközi versenyképességét.
További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/risingfoodstars
EIT FOOD SEEDBED
A jövő innovatív vállalkozóit segítő program. A program segítséget nyújt az innovatív ötletekkel rendelkező vállalkozások számára, hogy fel tudják mérni a termékük iránti piaci keresletet. A program több helyszínen (Spanyolország, Észak-Írország, Lengyelország) zajlik és 4 napos képzés keretében nyújt segítséget 20 csapatnak 4 hónapon keresztül. A program végén a csapatok bemutathatják az iparág szereplőinek a terveiket.
További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/seedbed
SUMMER SCHOOL ON NEW PRODUCT DEVELOPMENT FOR THE FOOD INDUSTRY – Nyári Egyetem: Termékfejlesztés az élelmiszeriparban
A program célja, hogy a különböző háttérrel rendelkező résztvevők az új termékek kifejlesztéséhez kapcsolódó módszerekről és technikákról új ismeretekkel gazdagodjanak. A 8 napos képzés keretében a témát elméleti és gyakorlati példákon keresztül ismertetik az előadók.
További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/summerschools-open-applications
EIT FOOD VENTURING SCHOOL
Fiatal szakemberek számára nyújt lehetőséget az innovatív ötleteik megvalósításához.
Az angol nyelvű 7 napos képzés során szakavatott oktatók segítségével a résztvevők a következő témákban kapnak betekintést: innováció az élelmiszeriparban, humán táplálkozási ismeretek, élelmiszer és digitalizáció, üzleti modellek.
További információ a programról: https://www.eitfood.eu/projects/eit-food-venture-creation-school
EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY
Közigazgatásban dolgozó, innovációval és kutatással foglalkozó szakemberek számára.
Az EIT Food egy hetes, angol nyelvű képzési programot hirdet a központi és regionális közigazgatásban dolgozó szakemberek számára, akik a RIS+ - Research & Innovation Smart Specialisation Strategies kidolgozásában, működtetésében és/vagy monitoringjában vesznek részt.
Az EIT Food projektjeiről bővebb információ: https://www.eitfood.eu/eit-food-projects/
Az EIT Food aktuális programjairól az eseménynaptár alapján tájékozódhat: https://www.eitfood.eu/events/
Az EIT Food magyarországi honlapja itt található: https://www.eitfood.eu/in-your-country/country/hungary
EIT HUB 2019 TEVÉKENYSÉGEI AZ ÉLELMISZERIPAR RÉSZÉRE
CHAMPP: CONTEMPORARY CHALLENGES AND ISSUES OF THE POULTRY PRODUCTION SECTOR
A baromfitenyésztési ágazat aktuális kérdéseivel és kihívásaival foglalkozó konferencia. A konferencián a baromfiágazat és a Belfasti Egyetem szakértői tartanak előadásokat az állattenyésztéssel és állatjóléttel kapcsolatosan. A konferencia célja, hogy a szakértők és az ágazat szereplői együtt azonosítsák a baromfiágazat jelenlegi kihívásait és megoldásait.
A konferencia időpontja: 2019. október 28 hétfő, 10:00-15:00
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.)
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges. A regisztráció módjáról hamarosan részletes információt küldünk.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#baromfitenyesztes
EIT FOOD RIS SOLUTIONS
Az EIT Food RIS Solutions egy új program ambiciózus hallgatók számára, akik részt kívánnak venni a partnerek által azonosított ipari problémák megoldásában. A kiválasztott csapatok 3 hónap alatt mentorok segítségével az ipar szempontjából releváns megoldásokat dolgoznak ki. A mentori időszak után a legjobb hallgatói csapatok esélyt kapnak arra, hogy meghívást kapjanak a Lengyelországban és Olaszországban szervezett Foodhatons-ra.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#ris0715
RIS FELLOWSHIPS
30, RIS-országokból származó, különböző oktatási háttérrel rendelkező hallgató és diplomás fedezheti fel az élelmiszeriparban rejlő munkalehetőségeket, egyedi, professzionális, fizetett három hónapos szakmai gyakorlat során a RIS ösztöndíj keretében.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#eitris
RISINGFOODSTARS
A RisingFoodStars egyesület a kiemelkedő fiatal vállalkozások számára hozzáférést biztosít a tudáshoz, a hálózatokhoz és lehetőséget biztosít arra, hogy aktívan részt vegyenek az EIT Food tevékenységeiben. Mindez lehetőséget ad arra, hogy egy magasabb szintre emeljék a vállalkozás nemzetközi versenyképességét.
További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6568080766453055488
INNOVATION PRIZES
Az Innovation Prizes Európa egyik legnagyobb fiatal és korai szakaszban lévő (start-up) vállalkozásokat érintő versenye az élelmiszeriparban. A verseny nyertesei komoly pénzjutalomban részesülnek, hogy új termékek és szolgáltatások fejlesztésével elősegítség Európa élelmiszer rendszerének a fejlesztését, egészségesebbé, fenntarthatóbbá és megbízhatóbbá tételét. A pénzjutalmon kívül elérhetővé fog válni a nyertesek számára számos magas színvonalú képzés és az EIT szakértői közössége.
További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6550369046599094272
EIT FOOD SEEDBED
A jövő innovatív vállalkozóit segítő program. A program segítséget nyújt az innovatív ötletekkel rendelkező vállalkozások számára, hogy fel tudják mérni a termékük iránti piaci keresletet. A program több helyszínen (Spanyolország, Észak-Írország, Lengyelország) zajlik és 4 napos képzés keretében nyújt segítséget 20 csapatnak 4 hónapon keresztül. A program végén a csapatok bemutathatják az iparág szereplőinek a terveiket.
A programhoz javasolt innovatív témák: • Az élelmiszer rendszer javítása az emberek egészségének szempontjából • Az élelmiszer rendszer javítása a környezet szempontjából • Az élelmiszer rendszer megbízhatóbbá és átláthatóbbá tétele
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#EITSEEDBED
SUMMER SCHOOL ON NEW PRODUCT DEVELOPMENT FOR THE FOOD INDUSTRY – Nyári Egyetem: Termékfejlesztés az élelmiszeriparban
A program célja, hogy a különböző háttérrel rendelkező résztvevők az új termékek kifejlesztéséhez kapcsolódó módszerekről és technikákról új ismeretekkel gazdagodjanak. A 8 napos képzés keretében a témát elméleti és gyakorlati példákon keresztül ismertetik az előadók.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#summer
EIT FOOD VENTURING SCHOOL
Fiatal szakemberek számára nyújt lehetőséget az innovatív ötleteik megvalósításához.
Az angol nyelvű 7 napos képzés során szakavatott oktatók segítségével a résztvevők a következő témákban kapnak betekintést: innováció az élelmiszeriparban, humán táplálkozási ismeretek, élelmiszer és digitalizáció, üzleti modellek.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#Venturing
EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY
Közigazgatásban dolgozó, innovációval és kutatással foglalkozó szakemberek számára
Az EIT Food egy hetes, angol nyelvű képzési programot hirdet a központi és regionális közigazgatásban dolgozó szakemberek számára, akik a RIS+ - Research & Innovation Smart Specialisation Strategies kidolgozásában, működtetésében és/vagy monitoringjában vesznek részt.
További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6541951205738852352
EIT AWARENESS DAY
A konferencia témája: Innovatív megközelítések a fogyasztói tudományban: gyakorlati alkalmazások az élelmiszer- és italágazatban. A rendezvényen a Campden BRI csoport szakértői és a Varsói egyetem szakértői tartanak előadásokat az új innovatív megközelítésekről a fogyasztói tudományban.
A konferencia időpontja: 2019. szeptember 11. szerda, 10:00-15:00
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.)
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceajBDpQMwfOgcJs-2xtPl77Yyi5bKk_KeOovbSCDXB5EecA/viewform
További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6567340377001467904
További információ:
dr. Hegyi Adrienn, Campden BRI Magyarország
Tel: +(36) 1 433 14 84
E-mail: adrienn.hegyi@campdenbri.co.uk
Cser Judith, Campden BRI Magyarország
Tel: +(36) 1 433 14 77
E-mail: Judith Cser (judith.cser@campdenbri.co.uk)