EIT HUB 2019 TEVÉKENYSÉGEI AZ ÉLELMISZERIPAR RÉSZÉRE

CHAMPP: CONTEMPORARY CHALLENGES AND ISSUES OF THE POULTRY PRODUCTION SECTOR
A baromfitenyésztési ágazat aktuális kérdéseivel és kihívásaival foglalkozó konferencia. A konferencián a baromfiágazat és a Belfasti Egyetem szakértői tartanak előadásokat az állattenyésztéssel és állatjóléttel kapcsolatosan. A konferencia célja, hogy a szakértők és az ágazat szereplői együtt azonosítsák a baromfiágazat jelenlegi kihívásait és megoldásait.
A konferencia időpontja: 2019. október 28 hétfő, 10:00-15:00
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.)
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges. A regisztráció módjáról hamarosan részletes információt küldünk.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#baromfitenyesztes
EIT FOOD RIS SOLUTIONS
Az EIT Food RIS Solutions egy új program ambiciózus hallgatók számára, akik részt kívánnak venni a partnerek által azonosított ipari problémák megoldásában. A kiválasztott csapatok 3 hónap alatt mentorok segítségével az ipar szempontjából releváns megoldásokat dolgoznak ki. A mentori időszak után a legjobb hallgatói csapatok esélyt kapnak arra, hogy meghívást kapjanak a Lengyelországban és Olaszországban szervezett Foodhatons-ra.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#ris0715
RIS FELLOWSHIPS
30, RIS-országokból származó, különböző oktatási háttérrel rendelkező hallgató és diplomás fedezheti fel az élelmiszeriparban rejlő munkalehetőségeket, egyedi, professzionális, fizetett három hónapos szakmai gyakorlat során a RIS ösztöndíj keretében.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#eitris
RISINGFOODSTARS
A RisingFoodStars egyesület a kiemelkedő fiatal vállalkozások számára hozzáférést biztosít a tudáshoz, a hálózatokhoz és lehetőséget biztosít arra, hogy aktívan részt vegyenek az EIT Food tevékenységeiben. Mindez lehetőséget ad arra, hogy egy magasabb szintre emeljék a vállalkozás nemzetközi versenyképességét.
További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6568080766453055488
INNOVATION PRIZES
Az Innovation Prizes Európa egyik legnagyobb fiatal és korai szakaszban lévő (start-up) vállalkozásokat érintő versenye az élelmiszeriparban. A verseny nyertesei komoly pénzjutalomban részesülnek, hogy új termékek és szolgáltatások fejlesztésével elősegítség Európa élelmiszer rendszerének a fejlesztését, egészségesebbé, fenntarthatóbbá és megbízhatóbbá tételét. A pénzjutalmon kívül elérhetővé fog válni a nyertesek számára számos magas színvonalú képzés és az EIT szakértői közössége.
További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6550369046599094272
EIT FOOD SEEDBED
A jövő innovatív vállalkozóit segítő program. A program segítséget nyújt az innovatív ötletekkel rendelkező vállalkozások számára, hogy fel tudják mérni a termékük iránti piaci keresletet. A program több helyszínen (Spanyolország, Észak-Írország, Lengyelország) zajlik és 4 napos képzés keretében nyújt segítséget 20 csapatnak 4 hónapon keresztül. A program végén a csapatok bemutathatják az iparág szereplőinek a terveiket.
A programhoz javasolt innovatív témák: • Az élelmiszer rendszer javítása az emberek egészségének szempontjából • Az élelmiszer rendszer javítása a környezet szempontjából • Az élelmiszer rendszer megbízhatóbbá és átláthatóbbá tétele
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#EITSEEDBED
SUMMER SCHOOL ON NEW PRODUCT DEVELOPMENT FOR THE FOOD INDUSTRY – Nyári Egyetem: Termékfejlesztés az élelmiszeriparban
A program célja, hogy a különböző háttérrel rendelkező résztvevők az új termékek kifejlesztéséhez kapcsolódó módszerekről és technikákról új ismeretekkel gazdagodjanak. A 8 napos képzés keretében a témát elméleti és gyakorlati példákon keresztül ismertetik az előadók.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#summer
EIT FOOD VENTURING SCHOOL
Fiatal szakemberek számára nyújt lehetőséget az innovatív ötleteik megvalósításához.
Az angol nyelvű 7 napos képzés során szakavatott oktatók segítségével a résztvevők a következő témákban kapnak betekintést: innováció az élelmiszeriparban, humán táplálkozási ismeretek, élelmiszer és digitalizáció, üzleti modellek.
További információ: https://campdenbri.hu/hirek/hirek.php#Venturing
EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY
Közigazgatásban dolgozó, innovációval és kutatással foglalkozó szakemberek számára
Az EIT Food egy hetes, angol nyelvű képzési programot hirdet a központi és regionális közigazgatásban dolgozó szakemberek számára, akik a RIS+ - Research & Innovation Smart Specialisation Strategies kidolgozásában, működtetésében és/vagy monitoringjában vesznek részt.
További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6541951205738852352
EIT AWARENESS DAY
A konferencia témája: Innovatív megközelítések a fogyasztói tudományban: gyakorlati alkalmazások az élelmiszer- és italágazatban. A rendezvényen a Campden BRI csoport szakértői és a Varsói egyetem szakértői tartanak előadásokat az új innovatív megközelítésekről a fogyasztói tudományban.
A konferencia időpontja: 2019. szeptember 11. szerda, 10:00-15:00
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.)
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceajBDpQMwfOgcJs-2xtPl77Yyi5bKk_KeOovbSCDXB5EecA/viewform
További információ: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6567340377001467904
További információ:
dr. Hegyi Adrienn, Campden BRI Magyarország
Tel: +(36) 1 433 14 84
E-mail: a.hegyi@campdenkht.com
Szegedyné Fricz Ágnes, Campden BRI Magyarország
Tel: +(36) 1 433 14 78
E-mail: a.fricz@campdenkht.com