Campden BRI logo
.

A Campden BRI Magyarország tájékoztató rendezvénye: Az önellenőrzési rendelettel kapcsolatos feladatok, kihívások az ipar szemszögéből


A rendezvény dátuma: 2024. május 9. 10.00-12.00.


A rendezvényt online formában tartjuk meg.


A rendezvény főbb témái:



A részvételi díj: 12.000 Ft+ ÁFA/ fő.


A regisztrációs link: https://forms.gle/bCRjHKgr5PMX8uKX7

Köszönjük, ha regisztrál és részt vesz a rendezvényünkön!


Megjegyzés:


BŐVEBB FELVILÁGOSÍTÁSÉRT KERESSE KOLLÉGÁINKAT:


Berczeli Attila(attila.berczeli@campdenbri.co.uk), Kertész Zsófia( zsofia.kertesz@campdenbri.co.uk )





EIT Food - FoodEducators program Magyarországon is!


FoodEducators Kick-off Meeting

2024. április 10-11. Varsó, Lengyelország


A FoodEducators program 2024. április 10-11-én, a Varsóban megrendezett Kick-off Meetinggel elkezdődött



Lengyelországban, Varsóban a helyszínen 19 fő + 8 fő online, összesen 14 HUB képviseletében vitatta meg a célokat, brainstormingolt a kihívásokról és lehetséges megoldásokról.


A FoodEducators programmal Magyarországon is találkozhatsz!

A Campden BRI Magyarország a PANNON Pro Innovations kollégáival közösen várja, hogy együtt dolgozhasson Veletek, oktatókkal, hogy megtanítsuk, bevonjuk és inspiráljuk a fiatalokat az élelmiszerekről, amiket fogyasztanak, valamint arról, hogy fontolóra vegyék az agrár-élelmiszeripari karriert karrierválasztásuk során.


reweemap reweemap

További információk a FoodEducators program hivatalos honlapján: https://www.foodeducators.eu/





III. REL EXPO - A RÖVID ÉLELMISZER-ELLÁTÁSI LÁNC KIÁLLÍTÁS ÉS KONFERENCIA


2024. február 29. Jakabszállás, Aero Hotel & Étterem


2024. február 29-én a III. Rövid Élelmiszer-Ellátási Lánc Expon vettünk részt Jakabszálláson, az Aero Hotel & Étteremben. A rendezvény harmadik alkalommal került megrendezésre a Kisléptékú Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (Kislépték Egyesület) főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. A rendezvény résztvevőit több, mint 80 kistermelői kiálló stand várta, valamint az érdeklődőknek volt lehetősége részt venni szakmai programokon, konzultáción, előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken is. 2024-ben az ellátási láncokban rejlő együt tműködéseken volt a fő hangsúly. Az idei kiemelt termék a méz, a mézes termékek, illetve a gabona értéklánc volt.


A rendezvény kitűnő lehetőséget biztosított a REL-szakmai kapcsolatok építésére és tanulásra. A rendezvény többek között alkalmat és találkozási pontot biztosított a kistermelők és vidékfejlesztéssel foglalkozó szakemberek számára, REL közösségek bemutatkozására, innovatív lehetőségek és nemzetközi jó gyakorlatok megismerésére.
A szakmai előadások során szó volt termékfejlesztésről, védjegyről és márkaépítésről, a kistermelők és a vidék jövőjéről, biodiverzitásról, a méz szakágazat lehetőségeiről és innovatív megoldásairól, és nem utolsó sorban a CO-FRESH nemzetközi projekt bemutatásáról és a projekt keretében létrehozott innovációkról a laskagomba példáján keresztül.
A rendezvényen népszerűsítésre került az EU4Advice projekt is, melyben a Campden BRI Magyarország és a Kislépték Egyesület közösen vesznek részt a Rövid Élelmiszer-ellátási Láncok szaktanácsadó hálózatának kiépítésében, a szaktanácsaidói képzés- és tananyagfejlesztésben.
Örülünk, hogy részt vehettünk ezen a nagyszabású REL-rendezvényen!


Az EU4Advice projektről tudj meg többet itt: https://www.eu4advice.eu/vagy itt https://campdenbri.hu/palyazatok/EU4Advice.php


A CO-FRESH projektről tudj meg többet itt:https://co-fresh.eu/


A Kislépték Egyesület tevékenységeiről és a REL EXPO-ról további információk elérhetők az egyesület honlapján: https://kisleptek.hu/




AI Reggeli összefoglaló


2024. január 29.- én nagysikerű üzleti reggeli rendezvényt szerveztünk az Agigent szervezettel közösen, vezető élelmiszeripari vállalkozások képviselői számára. A rendezvény fókuszában a Mesterséges Intelligencia élelmiszeripari adaptációjának és a termelési folyamatokba való integrációjának lehetőségei álltak.


Az Agigent részéről Balázs László tartott szakmai előadást a Mesterséges Intelligencia történetéről és működéséről, mely olyan alapszintű kompetenciákat adott át a hallgatóságnak, mely által könnyebben értelmezhetik a fogalmat, melyet oly sok helyen lehet visszahallani nap, mint nap. Az előadásban megismerhették a résztvevők a Mesterséges Intelligencia felhasználási lehetőségeit, a benne rejlő lehetőségeket és veszélyeket, valamint eddig már bevált gyakorlati példák is bemutatásra kerültek.


A rendezvény második felében Berczeli Attila ismertette az MI élelmiszeriparba való bevezetésének jelentőségét technológiai, élelmiszerbiztonsági és minőségbiztosítási szempontból egyaránt. Az előadás kitért az élelmiszeripart befolyásoló kritikus paraméterekre, technológiai eljárásokra és a hatékonyságnövelés kiemelt szerepére is.


Az előadásokat követően a meghívott vendégek feltehették kérdéseiket, valamint személyes egyeztetésekre és kapcsolatépítésre is lehetőség nyílt. Fontosnak tartjuk, hogy tudásunk és tevékenységeink folyamatos fejlesztésével és bővítésével tudjuk bevezetni a feltörekvő és hasznos technológiákat az élelmiszeriparba, így segítve a vállalatokat az ágazati problémák megoldásában, a kihívások legyőzésében.


Amennyiben felkeltette érdeklődését a tevékenységünk, szívesen nyitnának a digitalizáció felé, vagy finanszírozási lehetőséget keresnek fejlesztési terveik megvalósításához, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségeken, valamint javasoljuk, hogy kövessék nyomon weboldalunkat és közösségi média felületünket egyaránt!


Kertész Zsófia( zsofia.kertesz@campdenbri.co.uk ) és Téglásy Zsigmond (zsigmond.teglasy@campdenbri.co.uk)




FOOD SOLUTIONS 2023 Záró Konferencia


2023. november 23-24. Róma, Olaszország


FOOD SOLUTIONS 2023 – REINVENT SPECIALTIES


A magyarországi csapatok fantasztikus ötletei és remek szereplésük az olaszországi Záró Konferencián ❕


2023. november 24-én került megrendezésre a 2023-évi EIT Food által támogatott FOOD SOLUTIONS program Záró Konferenciája Rómában, Olaszországban, ahova idén 4 tehetséges magyarországi csapat utazhatott ki.


A hallgatók 3-4-5 fős csapatokat alkotva 2023 március és november közötti időszakban dolgozhattak termékfejlesztési ötletükön, a termékkoncepción, üzleti-és pénzügyi tervükön a programban résztvevő ipari partnerek és szakértők támogatásával. A végső megmérettetés nemzetközi mezőnyben történt a külföldi záró rendezvényen, ahol fantasztikus prototípusaikkal nyűgözhették le a nemzetközi zsűri tagjait. A Campden BRI Magyarország a magyarországi csapatokat mentorálta a verseny ideje alatt.


Az idei Program tematikája a nemzeti hagyományos ételek újra gondolására összpontosított, a nemzeti élelmiszerspecialitások fenntarthatóbb módon történő előállítására élelmiszeripari melléktermék alapanyagok felhasználásával.



Magyarországról a @HUNGRILLA csapata egészséges snacket fejlesztett a tradicionális „nagymamáink receptje” alapján és nyűgözte le fantasztikus előadásával a zsűrit. Mottójuk: „Health Snack – Handmade with love”. A @FOOD FIGHTERS a mindannyiunk számára kedvenc, hagyományos túró rudit újra gondolva egy növényi alapú, vegán- és gluténmentes csokis desszertet fejlesztett a túró rudi alternatívájaként. Mottójuk: „RudiRoot – Taste the future”. A @BYPRODUCT BRIGADE csapata a hungarikumként jegyzett kürtőskalácsot tudta egészségesebb és fenntarthatóbb módon előállítani. Küldetésük: „Not only to preserve value but also to create added value”. Végül, de nem utolsóként a @SUSTAIN-A-BITES csapata, akik magyarországi Erasmus hallgatók, a kínai és indiai hagyományokból kiragadva különlegességeket, ezeket összedolgozva készültek egy ízletes, tápláló, egészséges, reggelihez vagy kávéhoz fogyasztható süteménnyel, úgynevezett „Mooncake”-kel. Küldetésük: „Delicious Mooncake to break cultural barriers through sustainable healthy snacks”.


Az idei Food Solutions – Reinvent Specialties Programban 3 ország összesen 12 csapata vett részt, ahol az első helyet Dánia (Aarhus University), a második és harmadik helyet Finnország (University of Helsinki) csapata nyerte.


A 4 magyarországi csapat 18 diákjából 17 fő a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, 1 fő a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, akiknek szívből gratulálunk a több, mint fél évig tartó következetes munkájukhoz és a fantasztikus, nemzetközi mezőnyben nyújtott teljesítményükhöz!


foodsolution

Campden BRI Magyarország Nyílt Nap 2023


2023 november 7.-én a 25. Alkalommal rendeztük meg a Nyílt Napunkat, melynek a fő célja, hogy személyesen is találkozhassunk partnereinkkel, bemutassuk eredményeinket és jövőbeli terveinket a résztvevők számára.


Idén a témát tekintve visszanyúltunk a gyökereinkhez és elsősorban az élelmiszerbiztonságre és az élelmiszerminőségre koncentráltunk és főleg azon megoldásokra, amelyek segíthetik a vállalatokat a reklamációk és az esetleges hatósági büntetések elkerülésében.


Vendégelőadóként megtisztelt jelenlétével minket Kovács Krisztina, a NÉBIH ellenőrzési osztályvezetője, aki a hatósági ellenőrzések tapasztalatairól, illetve az élelmiszeripart érintő rendeleti változásokról beszélt.


A délután pedig az innováció és az innovációs lehetőségek kerültek a fókuszba. A benyújtható Horizon Europe pályázati lehetőségeket pedig Szabó Teréz Krisztina, a Nemzeti Innovációs Ügynökség szakértője ismertette. A résztvevők megismerhették az EIT Food-t, a Campden BRI Magyarország tevékenységét, mint EIT Food Hub, illetve további pályázati lehetőségeket.




EU4Advice éves közgyűlés


2023. október 25-27. Brüsszel-Leuven, Belgium


Október 25-27. között Brüsszelben és Leuvenben volt alkalmunk részt venni az EU4Advice és a COREnet közös, éves közgyűlésén. Két olyan projekt, többszereplős együttműködés, amely elősegíti a rövid élelmiszer-ellátási láncok európai szintű elterjedését.

Mindegyik munkacsomag vezetője beszámolt az eddig elért eredményekről, megvitattuk a közeljövő feladatait.

Egy nagyszerű csapat és egy remek lehetőség a kapcsolatépítésre és kapcsolatépítésre, izgalmas beszélgetésekkel a fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszerrendszer témáiról!


Az Eu4Advice projekt időtartama: 2022-2027


A projekt főbb célkitűzései: a REL-szaktanácsadók uniós hálózatának létrehozása; tartalom és tananyagfejlesztés a REL-kapacitásnöveléséhez; politikai döntéshozókkal való interakciók fejlesztése; disszemináció, hasznosítás és kommunikáció.


EU4Advice





Élelmiszeripari adatmenedzsment az élelmiszer-biztonság támogatására


2023 október 20-án nagy sikerű adatmenedzsment képzést tartottunk élelmiszeripari vállalatok képviselői számára.


A digitalizáció átszővi életünket, azonban minden az adatnál kezdődik.


A résztvevőkkel közösen áttekintettük, hogy


Továbbá gyakorlati példákon keresztül mutattuk be a digitalizációs és Ipar4.0 megoldások élelmiszeripari alkalmazási lehetőségeit.


A workshopot a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft, mint a magyarországi EIT Food Hub és az ELTE-SOFT Kft. közösen szervezte.


Kapcsolódó szolgáltatásunk:


További információ az EIT Food-ról:





EIT Food Smart Agriculture Farming (SMAF) - Digitális okos megoldások a mezőgazdaságban


2023. október 6. Mórahalom


A VETŐMAGBÖRZE kísérőrendezvénye a FruitVeB szervezésében


Dr. Hegyi Adrienn és Berczeli Attila a Campden BRI Magyarország képviseletében az EIT Food által kínált lehetőségeket mutatta be a résztvevőknek, különös tekintettel a mezőgazdasági vonatkozású programokra. A Smart Agriculture Farming (SMAF) projekt keretében megismertették a résztvevő mezőgazdasági szereplőket az intelligens mezőgazdaság adatvezérelt megoldásaival kapcsolatos technikai és szervezeti kihívásokról és lehetőségekről.


A rendezvénnyel kapcsolatosan további információk elérhetőek az alábbi linkeken: Fruitweb - Vetőmagbörze


Fruitweb - EIT Food Smart Agriculture Farming (SMAF): SMAF-Szakmai-nap-meghivo_2023.10.6.pdf



.



Az allergénmenedzsment jó gyakorlata az iparban az alapanyag beszerzéstől a termékek jelöléséig


2023. szeptember 21. Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont


Nagy örömünkre szolgál, hogy 2023 szeptember 21-én, közel 100 élelmiszeripari szakember részvételével megrendezhettünk az allergénmenedzsment rendezvényünket!

A résztvevők megismerkedhettek a téma újdonságaival, és az előadóknak és a résztvevőknek köszönhetően a rendezvény eredményes és szakmai beszélgetéssel zárult!


Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljött, előadóinknak pedig a színvonalas előadásokat!

A rendezvény az EIT Food támogatásával valósult meg.






ENOUGH: cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése élelmiszerellátásában


2023.06.27-28, Padova, Olaszország


Az élelmiszer-rendszerek globálisan felelősek az üvegházhatású gázok (greenhouse gas: GHG) teljes kibocsátásának körülbelül 21-37%-áért. A mezőgazdaságot követő élelmiszerlánc kezelése számos kihívást jelent a globális felmelegedés elleni küzdelemben és az éghajlatváltozás hatásaihoz való alkalmazkodásban.


Demonstrációkon keresztül új, innovatív megoldások kerülnek ismertetésre, melyek elősegíthetik a szektor klímasemlegességének elérését.


Június utolsó napjaiban került megrendezésre a projekt éves megbeszélése, Padovában, Olaszországban.


További információ a projektről:

cbri cbri


EIT Food Annual Event 2023. június 27-28.


Az év legnagyobb EIT Food rendezvénye Rigában, Lettországban


Ami hat évvel ezelőtt egy ötletnek indult, mára a világ legnagyobb élelmiszeripari innovációs közösségévé vált.


Ez idő alatt felgyorsítottuk az innovációt, hogy segítsük az élelmiszerrendszer átalakítását, szakértők, startupok, befektetők, politikai döntéshozók, kutatók csodálatos közösségével együtt - mindannyian fontos szerepet játszanak.


Izgatottan várjuk, hogy ismét új és régi arcokat láthassunk az éves rendezvényünkön, és megismerkedhessünk az új élelmiszeripari innovációkkal, amelyek segíthetnek abban, hogy mindenki számára egészséges és tápláló élelmiszert biztosítsunk.


Hogyan támogathatjuk a megbízható, egészséges és fenntartható élelmiszerrendszerekre való átállást?

Találkozzunk az EITFood23 legnagyobb rendezvényén!


A rendezvény hivatalos honlapja: https://www.annualevent.eitfood.eu/


cbri


S3 Food kerekasztal + Webinár


Dátum: 2023.06.08, 2023.07.13


Helyszín: Budapest, Online


A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., mint a magyar EIT Food Hub 2023. június 8-án a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal együttműködve rendezvényt tartott a 2021-2027. évekre vonatkozó Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiáról (S3) és a magyar agrár-élelmiszeripari ágazat innovációs képességének fejlesztési lehetőségeiről, ahol a meghívott szakemberek az alábbi témákban hallhattak előadásokat és tárgyalták meg a téma kihívásait:


Az Agrárminisztérium célkitűzései az innovációs képesség fejlesztésére az agrár-élelmiszeripari láncban a Közös Agrárpolitikához (KAP) és a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiához (S3) kapcsolódóan - dr. Juhász Anikó, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár


Az S3 szerepe az európai innovációs ökoszisztémák megerősítésében - Takács Tamás, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Stratégiai és Intézményi Kiválósági Főosztály vezetője


Az EIT Food Útmutatója az Intelligens Szakosodási Stratégiák (S3) agrár-élelmiszeripari szempontjairól, valamint az EIT Food által kínált, agrár-élelmiszeripari innovációs képesség fejlesztésére irányuló lehetőségek bemutatása – dr. Sebők András és Varsányi Kinga, Campden BRI Magyarország, EIT Food Hub Magyarország


A megrendezésre kerülő webinár alkalmával a rendezvényen elhangzott előadások és kerekasztal beszélgetés tapasztalatai alapján szeretnénk az élelmiszeripari vállalkozások szakemberei számára tájékoztatást adni.





EIT Food Hub Meetingen vettünk részt Rigában!


2023. április 26., Riga, Lettország


A rigai Műszaki Egyetem adott otthont az EIT Food Hub Meetingnek 2023. április 26-án délelőtt, ahol az EIT Food észak-keleti régió országainak képviselői vettek részt. A rendezvényen az agrár-élelmiszeripari innovációs ökoszisztéma, az EIT RIS Hub-ok jövője (2023-2025) és a regionális együttműködésről szóló workshop kapta a főszerepet.


cbri

Délután került megrendezésre az EIT Food TechChill, a Baltikum vezető agrár-élelmiszeripari technológiai- és start-up vállalkozások rendezvénye, ahol az EIT Food Hub-ok képviselői meghallgathatták a Balti országok start-up és scale-up vállalkozásainak vezető innovatív ötleteit.


cbri

További információ az EIT Food-ról: https://campdenbri.hu/palyazatok/eitfoodhub.php





A FÉSZ Mini konferenciáján jártunk!


2023. május 17., Budapest


A Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége (FÉSZ) által rendezett konferencián az élelmiszeripar kihívásairól és lehetőségeiről beszélgettünk. A rendezvényt Nobilis Márton (élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár, Agrárminisztérium) nyitotta meg. A meghívott előadók között volt Dirk Jacobs, a FoodDrinkEurope igazgatója, aki az élelmiszeripar európai helyzetét ismertette. Őt követte Éder Tamás a FÉSZ elnöke a magyarországi helyzetet bemutatásával.


A konferencia utolsó előadója Litkai Gergely volt (Dumaszínház), aki előadásában a fenntarthatóság élelmiszeripari megvalósulásáról beszélt.


A Campden BRI Magyarország a FÉSZ tagjaként vett részt a konferencián és az előtte megtartott közgyűlésen is.





Részt vettünk a FutureEUAqua projekt záró konferenciáján!


2023.április 20, Bari, Olaszország


4,5 év után 2023 április végén lezáródik a FutureEUAqua projektünk, melynek célja az európai akvakultúrák fenntarthatóságának fejlesztése volt, az ikrától az asztalig.


A Campden BRI Magyarország feladata a projekt eredményeinek közérthetővé tétele és az eredmények hasznosítási terveinek kidolgozása volt.


Az akvakultúrák fejlesztése új területet jelentett számunkra, de sokat tanultunk és egy remek csapat részese lehettünk.




További információ: FutureEUAqua projektről magyarul, a projekt hivatalos weboldala




Az első lépések a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez


2023. február 14 Dunaharaszti és 2023 február 27 Miskolc.


EU4Advice – első lépések a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez


Az EU4Advice Horizon Europe projekt keretén belül, mint projektpartnerek vettek részt a Campden BRI Magyarország munkatársai kettő tartalmas és szakmailag is színvonalas programon, melyek a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (KIS) által kerültek megszervezésre. A programok kitűnő lehetőséget nyújtottak, hogy az EU4Advice célkitűzéseinek megfelelően megtegyük az első lépést a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez.


Az első találkozó 2023. február 14-én Dunaharasztiban került megszervezésre, ahol a nap kulcsszavai a kapcsolatépítés, hálózatépítés, (networking), közös platform létrehozása, közösségépítés, tudásátadás és a képzés voltak.
A közös munka második találkozójára 2023. február 27-én került sor Miskolcon, melyhez a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága biztosította a helyszínt és a vendéglátást. Ezen alkalom során a keleti országrész érdekeltjeivel gondolkoztunk közösen a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséről. A nap kulcsszavai a társadalmi vállalkozás, szociális gazdaság, hálózatépítés, networking, közös platform létrehozása, tudásátadás, közösségépítés és a képzés voltak.


Köszönjük a szervezést!
A közös munka a REL-szaktanácsadói hálózat létrehozása érdekében folytatódik, melyben a Campden BRI Magyarország is nagy szerepet vállal. (További információk: https://campdenbri.hu/palyazatok/EU4Advice.php)





Magyar sikerrel záródott a Food solutions Reuse2Recreate Food versenye!


2022 november 23. Brüsszel, Belgium


A magyar diák csapatok a legjobbak!


November 23-án került megrendezésre a Puratos és a Campden BRI Magyarország szervezésében a Food Solutions Reuse2Recreate Food zárókonferenciája Brüsszelben.


A versenyen három magyar egyetemi csapat vett részt, akik sütőipari és/vagy gyümölcsfeldolgozási melléktermékek felhasználásával új termékkoncepciókat dolgoztak ki.


A három magyar csapat:



Legnagyobb büszkeségünkre a UCO csapata harmadik helyen végzett a versenyben.


A magyar diákok már tavaly is nagy sikereket értek el a Food solutions DIG-IT programjában!


Reméljük a sikerszéria folytatódik jövőre is!


További információ:


Kapcsolódó szolgáltatásunk:






A II. Rövid Élelmiszer-ellátási Rendszer (REL) Expó és Konferencia Kaposváron


2022. november 10., Kaposvár


A II. Rövid Élelmiszer-ellátási Rendszer (REL) Expó és Konferencia a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara- NAK Somogy Megyei Szervezete és a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete közös szervezésében került megrendezésre 2022. november 10-én, Kaposváron.


A kiállítás lehetőséget biztosítottunk számunkra, hogy szolgáltatásainkat az élelmiszerjog, élelmiszerbiztonság területén bemutassuk az érdeklődőknek.


Kapcsolódó szolgáltatásunk: Élelmiszerbiztonság- Termőföldtől az asztalig otthonosan mozgunk , Élelmiszerjogi és jelölés ellenőrzéssel kapcsolatos szolgáltatások





Campden BRI Magyarország Nyílt nap


2022 november 24., Budapest


A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. és az EIT Food magyarországi Hub ezúton szeretettel meghívja Önt


Az energiaválság hatásainak csökkentési lehetőségei az élelmiszeriparban


címmel megrendezésre kerülő 2022. évi Nyílt napjára.


A Nyílt Napon bemutatásra kerülnek az Intézet által önállóan és a meghívott szervezetekkel közösen kínált, e témához köthető lehetőségek és szolgáltatások.

A délután során az EIT Food és az EIT Food HUB által nyújtott lehetőségek is bemutatásra kerülnek, egyben kerekasztal beszélgetésen lehetőség nyílik meghívott szakértők, a téma elismert szakemberei és a részt vevők információcseréjére.


A nyílt nap egyik fő célja most is az Önökkel való párbeszéd, mind az előadásokat követően, mind az étkezések között, valamint a kerekasztal beszélgetések során.


Helyszín: Rubin Wellness és Konferencia Hotelben (1118. Budapest, Dayka Gábor utca 3.)


A rendezvény részletes programja: innen letölthető





SmartGeoFish demonstráció és workshop

2022 szeptember 20., Szentes


A SmartGeoFish projekt célja olyan szolgáltatás-csomag kidolgozása, mely lehetővé teszi a vállalatok igényeinek megfelelő IoT megoldásokon alapuló technológiai megoldások kidolgozását és bevezetését.


A SmartGeoFish projektben az intenzív halgazdálkodást folytató vállalatok vízgazdálkodás fejlesztését, takarmány optimalizációját segítő IoT rendszert valósítottunk meg a Geofish Kft, szentesi telephelyén. Emellett pedig a nyomon követést megkönnyítő rendszer is bevezetésre került.


2022 szeptember 20-án rendeztük a projekt záró rendezvényeit Szentesen.


Teljes cikket itt elolvashatja


Weboldal:SmartGeofish


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Költségcsökkentés





ENOUGH projekt megbeszélés Trondheimben

2022.június.15-17.


Sikeresen zajlott az ENOUGH első éves találkozója 2022. június 16-17. között Trondheimben (Norvégia).

Az eseményt a SINTEF Ocean, a projekt koordinátora szervezte, 64 fő részvételével a 28 projektpartner képviseletében (50 fő a helyszínen és 14 fő online). A találkozó programjában szerepelt a 11 munkacsomag státuszának megvitatása, csoportos beszélgetések és további speciális témájú előadások.
Az ENOUGH projekt célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése Európa élelmiszerellátásában 2050-ig.


Weboldal:ENOUGH


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Veszteségforrások elemzése, Fenntarthatóság





S3FOOD záró megbeszélés Brüsszelben

2022.szeptember 6-7.


Az S3FOOD projekt zárórendezvényét 2022. szeptember 7-én tartották Brüsszelben.


A S3FOOD projekt záróeseményén az EU képviselői, az akadémiai terület és az ipar szereplői is képviseltették magukat. A projekt során kaszkád-rendszerű támogatásban részesült 58 sikeres digitalizációs projekt, együttesen több mint 2,8 millió euro értékben.

Az intelligens érzékelőrendszerek alkalmázás támogatta az élelmiszeriparban az élelmiszer-biztonság, a minőség-ellenőrzés és az erőforrás-hatékonyság javítása érdekében.


Weboldal:S3FOOD


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Modernizáció, Tevékenységek optimalizálása





FutureEUAqua projekt megbeszélés Budapesten

2022. október 4.


A Campden BRI Magyarország szervezésében került megrendezésre a 2022 évi FutureEUAqua PMB megbeszélés Budapesten, melynek célja, hogy a munkacsomag vezetői egyeztessék a projekt előrehaladását.

A FutureEUAqua projekt célja az európai akvakultúrák fenntarthatóságának fejlesztése.


Weboldal:https://campdenbri.hu/szolgaltatasok/modernizacio.php


Kapcsolódó szolgáltatásunk:SmartGeoFish: a magyar akvakultúra szolgálatában