Campden BRI logo
.

Részt vettünk a FutureEUAqua projekt záró konferenciáján!


2023.április 20, Bari, Olaszország


4,5 év után 2023 április végén lezáródik a FutureEUAqua projektünk, melynek célja az európai akvakultúrák fenntarthatóságának fejlesztése volt, az ikrától az asztalig.


A Campden BRI Magyarország feladata a projekt eredményeinek közérthetővé tétele és az eredmények hasznosítási terveinek kidolgozása volt.


Az akvakultúrák fejlesztése új területet jelentett számunkra, de sokat tanultunk és egy remek csapat részese lehettünk.
További információ: FutureEUAqua projektről magyarul, a projekt hivatalos weboldala
Az első lépések a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez


2023. február 14 Dunaharaszti és 2023 február 27 Miskolc.


EU4Advice – első lépések a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez


Az EU4Advice Horizon Europe projekt keretén belül, mint projektpartnerek vettek részt a Campden BRI Magyarország munkatársai kettő tartalmas és szakmailag is színvonalas programon, melyek a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (KIS) által kerültek megszervezésre. A programok kitűnő lehetőséget nyújtottak, hogy az EU4Advice célkitűzéseinek megfelelően megtegyük az első lépést a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez.


Az első találkozó 2023. február 14-én Dunaharasztiban került megszervezésre, ahol a nap kulcsszavai a kapcsolatépítés, hálózatépítés, (networking), közös platform létrehozása, közösségépítés, tudásátadás és a képzés voltak.
A közös munka második találkozójára 2023. február 27-én került sor Miskolcon, melyhez a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága biztosította a helyszínt és a vendéglátást. Ezen alkalom során a keleti országrész érdekeltjeivel gondolkoztunk közösen a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséről. A nap kulcsszavai a társadalmi vállalkozás, szociális gazdaság, hálózatépítés, networking, közös platform létrehozása, tudásátadás, közösségépítés és a képzés voltak.


Köszönjük a szervezést!
A közös munka a REL-szaktanácsadói hálózat létrehozása érdekében folytatódik, melyben a Campden BRI Magyarország is nagy szerepet vállal. (További információk: https://campdenbri.hu/palyazatok/EU4Advice.php)

Magyar sikerrel záródott a Food solutions Reuse2Recreate Food versenye!


2022 november 23. Brüsszel, Belgium


A magyar diák csapatok a legjobbak!


November 23-án került megrendezésre a Puratos és a Campden BRI Magyarország szervezésében a Food Solutions Reuse2Recreate Food zárókonferenciája Brüsszelben.


A versenyen három magyar egyetemi csapat vett részt, akik sütőipari és/vagy gyümölcsfeldolgozási melléktermékek felhasználásával új termékkoncepciókat dolgoztak ki.


A három magyar csapat:Legnagyobb büszkeségünkre a UCO csapata harmadik helyen végzett a versenyben.


A magyar diákok már tavaly is nagy sikereket értek el a Food solutions DIG-IT programjában!


Reméljük a sikerszéria folytatódik jövőre is!


További információ:


Kapcsolódó szolgáltatásunk:


A II. Rövid Élelmiszer-ellátási Rendszer (REL) Expó és Konferencia Kaposváron


2022. november 10., Kaposvár


A II. Rövid Élelmiszer-ellátási Rendszer (REL) Expó és Konferencia a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara- NAK Somogy Megyei Szervezete és a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete közös szervezésében került megrendezésre 2022. november 10-én, Kaposváron.


A kiállítás lehetőséget biztosítottunk számunkra, hogy szolgáltatásainkat az élelmiszerjog, élelmiszerbiztonság területén bemutassuk az érdeklődőknek.


Kapcsolódó szolgáltatásunk: Élelmiszerbiztonság- Termőföldtől az asztalig otthonosan mozgunk , Élelmiszerjogi és jelölés ellenőrzéssel kapcsolatos szolgáltatások

Campden BRI Magyarország Nyílt nap


2022 november 24., Budapest


A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. és az EIT Food magyarországi Hub ezúton szeretettel meghívja Önt


Az energiaválság hatásainak csökkentési lehetőségei az élelmiszeriparban


címmel megrendezésre kerülő 2022. évi Nyílt napjára.


A Nyílt Napon bemutatásra kerülnek az Intézet által önállóan és a meghívott szervezetekkel közösen kínált, e témához köthető lehetőségek és szolgáltatások.

A délután során az EIT Food és az EIT Food HUB által nyújtott lehetőségek is bemutatásra kerülnek, egyben kerekasztal beszélgetésen lehetőség nyílik meghívott szakértők, a téma elismert szakemberei és a részt vevők információcseréjére.


A nyílt nap egyik fő célja most is az Önökkel való párbeszéd, mind az előadásokat követően, mind az étkezések között, valamint a kerekasztal beszélgetések során.


Helyszín: Rubin Wellness és Konferencia Hotelben (1118. Budapest, Dayka Gábor utca 3.)


A rendezvény részletes programja: innen letölthető

SmartGeoFish demonstráció és workshop

2022 szeptember 20., Szentes


A SmartGeoFish projekt célja olyan szolgáltatás-csomag kidolgozása, mely lehetővé teszi a vállalatok igényeinek megfelelő IoT megoldásokon alapuló technológiai megoldások kidolgozását és bevezetését.


A SmartGeoFish projektben az intenzív halgazdálkodást folytató vállalatok vízgazdálkodás fejlesztését, takarmány optimalizációját segítő IoT rendszert valósítottunk meg a Geofish Kft, szentesi telephelyén. Emellett pedig a nyomon követést megkönnyítő rendszer is bevezetésre került.


2022 szeptember 20-án rendeztük a projekt záró rendezvényeit Szentesen.


Teljes cikket itt elolvashatja


Weboldal:SmartGeofish


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Költségcsökkentés

ENOUGH projekt megbeszélés Trondheimben

2022.június.15-17.


Sikeresen zajlott az ENOUGH első éves találkozója 2022. június 16-17. között Trondheimben (Norvégia).

Az eseményt a SINTEF Ocean, a projekt koordinátora szervezte, 64 fő részvételével a 28 projektpartner képviseletében (50 fő a helyszínen és 14 fő online). A találkozó programjában szerepelt a 11 munkacsomag státuszának megvitatása, csoportos beszélgetések és további speciális témájú előadások.
Az ENOUGH projekt célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése Európa élelmiszerellátásában 2050-ig.


Weboldal:ENOUGH


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Veszteségforrások elemzése, Fenntarthatóság

S3FOOD záró megbeszélés Brüsszelben

2022.szeptember 6-7.


Az S3FOOD projekt zárórendezvényét 2022. szeptember 7-én tartották Brüsszelben.


A S3FOOD projekt záróeseményén az EU képviselői, az akadémiai terület és az ipar szereplői is képviseltették magukat. A projekt során kaszkád-rendszerű támogatásban részesült 58 sikeres digitalizációs projekt, együttesen több mint 2,8 millió euro értékben.

Az intelligens érzékelőrendszerek alkalmázás támogatta az élelmiszeriparban az élelmiszer-biztonság, a minőség-ellenőrzés és az erőforrás-hatékonyság javítása érdekében.


Weboldal:S3FOOD


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Modernizáció, Tevékenységek optimalizálása

FutureEUAqua projekt megbeszélés Budapesten

2022. október 4.


A Campden BRI Magyarország szervezésében került megrendezésre a 2022 évi FutureEUAqua PMB megbeszélés Budapesten, melynek célja, hogy a munkacsomag vezetői egyeztessék a projekt előrehaladását.

A FutureEUAqua projekt célja az európai akvakultúrák fenntarthatóságának fejlesztése.


Weboldal:https://campdenbri.hu/szolgaltatasok/modernizacio.php


Kapcsolódó szolgáltatásunk:SmartGeoFish: a magyar akvakultúra szolgálatában