Campden BRI logo
.


A rendezvényekről hamarosan tájékoztatunk mindenkit.....
ENOUGH: cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése élelmiszerellátásában


2023.06.27-28, Padova, Olaszország


Az élelmiszer-rendszerek globálisan felelősek az üvegházhatású gázok (greenhouse gas: GHG) teljes kibocsátásának körülbelül 21-37%-áért. A mezőgazdaságot követő élelmiszerlánc kezelése számos kihívást jelent a globális felmelegedés elleni küzdelemben és az éghajlatváltozás hatásaihoz való alkalmazkodásban.


Demonstrációkon keresztül új, innovatív megoldások kerülnek ismertetésre, melyek elősegíthetik a szektor klímasemlegességének elérését.


Június utolsó napjaiban került megrendezésre a projekt éves megbeszélése, Padovában, Olaszországban.


További információ a projektről:

cbri cbri


EIT Food Annual Event 2023. június 27-28.


Az év legnagyobb EIT Food rendezvénye Rigában, Lettországban


Ami hat évvel ezelőtt egy ötletnek indult, mára a világ legnagyobb élelmiszeripari innovációs közösségévé vált.


Ez idő alatt felgyorsítottuk az innovációt, hogy segítsük az élelmiszerrendszer átalakítását, szakértők, startupok, befektetők, politikai döntéshozók, kutatók csodálatos közösségével együtt - mindannyian fontos szerepet játszanak.


Izgatottan várjuk, hogy ismét új és régi arcokat láthassunk az éves rendezvényünkön, és megismerkedhessünk az új élelmiszeripari innovációkkal, amelyek segíthetnek abban, hogy mindenki számára egészséges és tápláló élelmiszert biztosítsunk.


Hogyan támogathatjuk a megbízható, egészséges és fenntartható élelmiszerrendszerekre való átállást?

Találkozzunk az EITFood23 legnagyobb rendezvényén!


A rendezvény hivatalos honlapja: https://www.annualevent.eitfood.eu/


cbri


EIT Food Hub Meetingen vettünk részt Rigában!


2023. április 26., Riga, Lettország


A rigai Műszaki Egyetem adott otthont az EIT Food Hub Meetingnek 2023. április 26-án délelőtt, ahol az EIT Food észak-keleti régió országainak képviselői vettek részt. A rendezvényen az agrár-élelmiszeripari innovációs ökoszisztéma, az EIT RIS Hub-ok jövője (2023-2025) és a regionális együttműködésről szóló workshop kapta a főszerepet.


cbri

Délután került megrendezésre az EIT Food TechChill, a Baltikum vezető agrár-élelmiszeripari technológiai- és start-up vállalkozások rendezvénye, ahol az EIT Food Hub-ok képviselői meghallgathatták a Balti országok start-up és scale-up vállalkozásainak vezető innovatív ötleteit.


cbri

További információ az EIT Food-ról: https://campdenbri.hu/palyazatok/eitfoodhub.php

A FÉSZ Mini konferenciáján jártunk!


2023. május 17., Budapest


A Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége (FÉSZ) által rendezett konferencián az élelmiszeripar kihívásairól és lehetőségeiről beszélgettünk. A rendezvényt Nobilis Márton (élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár, Agrárminisztérium) nyitotta meg. A meghívott előadók között volt Dirk Jacobs, a FoodDrinkEurope igazgatója, aki az élelmiszeripar európai helyzetét ismertette. Őt követte Éder Tamás a FÉSZ elnöke a magyarországi helyzetet bemutatásával.


A konferencia utolsó előadója Litkai Gergely volt (Dumaszínház), aki előadásában a fenntarthatóság élelmiszeripari megvalósulásáról beszélt.


A Campden BRI Magyarország a FÉSZ tagjaként vett részt a konferencián és az előtte megtartott közgyűlésen is.

Részt vettünk a FutureEUAqua projekt záró konferenciáján!


2023.április 20, Bari, Olaszország


4,5 év után 2023 április végén lezáródik a FutureEUAqua projektünk, melynek célja az európai akvakultúrák fenntarthatóságának fejlesztése volt, az ikrától az asztalig.


A Campden BRI Magyarország feladata a projekt eredményeinek közérthetővé tétele és az eredmények hasznosítási terveinek kidolgozása volt.


Az akvakultúrák fejlesztése új területet jelentett számunkra, de sokat tanultunk és egy remek csapat részese lehettünk.
További információ: FutureEUAqua projektről magyarul, a projekt hivatalos weboldala
Az első lépések a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez


2023. február 14 Dunaharaszti és 2023 február 27 Miskolc.


EU4Advice – első lépések a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez


Az EU4Advice Horizon Europe projekt keretén belül, mint projektpartnerek vettek részt a Campden BRI Magyarország munkatársai kettő tartalmas és szakmailag is színvonalas programon, melyek a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (KIS) által kerültek megszervezésre. A programok kitűnő lehetőséget nyújtottak, hogy az EU4Advice célkitűzéseinek megfelelően megtegyük az első lépést a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséhez.


Az első találkozó 2023. február 14-én Dunaharasztiban került megszervezésre, ahol a nap kulcsszavai a kapcsolatépítés, hálózatépítés, (networking), közös platform létrehozása, közösségépítés, tudásátadás és a képzés voltak.
A közös munka második találkozójára 2023. február 27-én került sor Miskolcon, melyhez a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága biztosította a helyszínt és a vendéglátást. Ezen alkalom során a keleti országrész érdekeltjeivel gondolkoztunk közösen a REL-szaktanácsadói hálózat alapjainak megteremtéséről. A nap kulcsszavai a társadalmi vállalkozás, szociális gazdaság, hálózatépítés, networking, közös platform létrehozása, tudásátadás, közösségépítés és a képzés voltak.


Köszönjük a szervezést!
A közös munka a REL-szaktanácsadói hálózat létrehozása érdekében folytatódik, melyben a Campden BRI Magyarország is nagy szerepet vállal. (További információk: https://campdenbri.hu/palyazatok/EU4Advice.php)

Magyar sikerrel záródott a Food solutions Reuse2Recreate Food versenye!


2022 november 23. Brüsszel, Belgium


A magyar diák csapatok a legjobbak!


November 23-án került megrendezésre a Puratos és a Campden BRI Magyarország szervezésében a Food Solutions Reuse2Recreate Food zárókonferenciája Brüsszelben.


A versenyen három magyar egyetemi csapat vett részt, akik sütőipari és/vagy gyümölcsfeldolgozási melléktermékek felhasználásával új termékkoncepciókat dolgoztak ki.


A három magyar csapat:Legnagyobb büszkeségünkre a UCO csapata harmadik helyen végzett a versenyben.


A magyar diákok már tavaly is nagy sikereket értek el a Food solutions DIG-IT programjában!


Reméljük a sikerszéria folytatódik jövőre is!


További információ:


Kapcsolódó szolgáltatásunk:


A II. Rövid Élelmiszer-ellátási Rendszer (REL) Expó és Konferencia Kaposváron


2022. november 10., Kaposvár


A II. Rövid Élelmiszer-ellátási Rendszer (REL) Expó és Konferencia a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara- NAK Somogy Megyei Szervezete és a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete közös szervezésében került megrendezésre 2022. november 10-én, Kaposváron.


A kiállítás lehetőséget biztosítottunk számunkra, hogy szolgáltatásainkat az élelmiszerjog, élelmiszerbiztonság területén bemutassuk az érdeklődőknek.


Kapcsolódó szolgáltatásunk: Élelmiszerbiztonság- Termőföldtől az asztalig otthonosan mozgunk , Élelmiszerjogi és jelölés ellenőrzéssel kapcsolatos szolgáltatások

Campden BRI Magyarország Nyílt nap


2022 november 24., Budapest


A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. és az EIT Food magyarországi Hub ezúton szeretettel meghívja Önt


Az energiaválság hatásainak csökkentési lehetőségei az élelmiszeriparban


címmel megrendezésre kerülő 2022. évi Nyílt napjára.


A Nyílt Napon bemutatásra kerülnek az Intézet által önállóan és a meghívott szervezetekkel közösen kínált, e témához köthető lehetőségek és szolgáltatások.

A délután során az EIT Food és az EIT Food HUB által nyújtott lehetőségek is bemutatásra kerülnek, egyben kerekasztal beszélgetésen lehetőség nyílik meghívott szakértők, a téma elismert szakemberei és a részt vevők információcseréjére.


A nyílt nap egyik fő célja most is az Önökkel való párbeszéd, mind az előadásokat követően, mind az étkezések között, valamint a kerekasztal beszélgetések során.


Helyszín: Rubin Wellness és Konferencia Hotelben (1118. Budapest, Dayka Gábor utca 3.)


A rendezvény részletes programja: innen letölthető

SmartGeoFish demonstráció és workshop

2022 szeptember 20., Szentes


A SmartGeoFish projekt célja olyan szolgáltatás-csomag kidolgozása, mely lehetővé teszi a vállalatok igényeinek megfelelő IoT megoldásokon alapuló technológiai megoldások kidolgozását és bevezetését.


A SmartGeoFish projektben az intenzív halgazdálkodást folytató vállalatok vízgazdálkodás fejlesztését, takarmány optimalizációját segítő IoT rendszert valósítottunk meg a Geofish Kft, szentesi telephelyén. Emellett pedig a nyomon követést megkönnyítő rendszer is bevezetésre került.


2022 szeptember 20-án rendeztük a projekt záró rendezvényeit Szentesen.


Teljes cikket itt elolvashatja


Weboldal:SmartGeofish


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Költségcsökkentés

ENOUGH projekt megbeszélés Trondheimben

2022.június.15-17.


Sikeresen zajlott az ENOUGH első éves találkozója 2022. június 16-17. között Trondheimben (Norvégia).

Az eseményt a SINTEF Ocean, a projekt koordinátora szervezte, 64 fő részvételével a 28 projektpartner képviseletében (50 fő a helyszínen és 14 fő online). A találkozó programjában szerepelt a 11 munkacsomag státuszának megvitatása, csoportos beszélgetések és további speciális témájú előadások.
Az ENOUGH projekt célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése Európa élelmiszerellátásában 2050-ig.


Weboldal:ENOUGH


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Veszteségforrások elemzése, Fenntarthatóság

S3FOOD záró megbeszélés Brüsszelben

2022.szeptember 6-7.


Az S3FOOD projekt zárórendezvényét 2022. szeptember 7-én tartották Brüsszelben.


A S3FOOD projekt záróeseményén az EU képviselői, az akadémiai terület és az ipar szereplői is képviseltették magukat. A projekt során kaszkád-rendszerű támogatásban részesült 58 sikeres digitalizációs projekt, együttesen több mint 2,8 millió euro értékben.

Az intelligens érzékelőrendszerek alkalmázás támogatta az élelmiszeriparban az élelmiszer-biztonság, a minőség-ellenőrzés és az erőforrás-hatékonyság javítása érdekében.


Weboldal:S3FOOD


Kapcsolódó szolgáltatásunk:Modernizáció, Tevékenységek optimalizálása

FutureEUAqua projekt megbeszélés Budapesten

2022. október 4.


A Campden BRI Magyarország szervezésében került megrendezésre a 2022 évi FutureEUAqua PMB megbeszélés Budapesten, melynek célja, hogy a munkacsomag vezetői egyeztessék a projekt előrehaladását.

A FutureEUAqua projekt célja az európai akvakultúrák fenntarthatóságának fejlesztése.


Weboldal:https://campdenbri.hu/szolgaltatasok/modernizacio.php


Kapcsolódó szolgáltatásunk:SmartGeoFish: a magyar akvakultúra szolgálatában