Campden BRI logo
Tanfolyamok

2019. január-június hónapokra tervezett tanfolyamaink


Ezúton szeretnénk tájékoztatni minden kedves régi és leendő partnereinket, hogy elkészült a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 2019-es tavaszi tanfolyamainak tervezete. Természetesen az előadók előre nem látható egyéb halaszthatatlan elfoglaltságának függvényében történhetnek változások, de ezeket időben módosítjuk majd a „Tanfolyamok” rovatunkban – kérjük, kísérjék figyelemmel ezt folyamatosan.


Mivel törekszünk színvonalas, szakmailag hasznos oktatásokat kínálni, tanfolyamainkat folyamatosan fejlesztjük. 2019 tavaszán 3 új tanfolyammal kívánjuk növelni kínálatunkat, melyeket időszerűnek és szakmailag hasznosnak ítélünk.


Ezekről rövid tájékoztatást is tudunk adni.

  1. Eltérő higiéniai kockázatú övezetek kialakítása és működtetése (ÚJ)
    A különböző higiéniai kockázatú övezetek megfelelő elkülönítése és helyes kialakítása előfeltétele a biztonságos élelmiszerek előállításának: a kórokozókkal történő keresztszennyeződés hatékony megelőzésének alapfeltétele a megfelelő övezeti szétválasztás, melyet az élelmiszer előállítás kereskedelmi láncok által megfogalmazott szabványkövetelményei is egyre inkább kiemelt kérdésként kezelnek.
    A követelmények teljesítéséhez szükséges költségek szempontjából a legelőnyösebb, ha már az élelmiszer üzemek tervezéskor tisztában vagyunk az övezeti szétválasztás alapelveivel, de a meglévő adottságú üzemek utólagos módosításakor is alapvető fontosságú ezek ismerete.
    Az így kialakított övezetek azonban nem használhatók hatékonyan az egyes zónák működtetéséhez szükséges ismeretek nélkül. Tanfolyamunk az eltérő higiéniai kockázatú övezetek kialakítása alapelveinek bemutatásán túl az övezetek és az övezeten belül elhelyezett berendezések higiénikus kezeléséhez is segítséget kíván nyújtani. Ezen belül kiemelt kérdésként kezeljük a nagy gondosságot igénylő illetve a nagy kockázatú területeket.
    Az új tanfolyamunkat mind az élelmiszert előállító üzemek termelési, higiéniai, műszaki szakembereinek mind az élelmiszer üzemek tervezőinek egyaránt ajánljuk.


  2. Környezeti mintavételezés fontossága és helyes gyakorlata (BRC 8 új eleme) (ÚJ)
    Az élelmiszerek mikroorganizmusokkal történő keresztszennyeződésének megelőzése érdekében kiemelt jelentősége van az élelmiszer gyártó környezet megfelelő mintavételezésének.
    Az utóbbi időszakban bekövetkezett s többször végzetes kimenetelű élelmiszer eredetű megbetegedések következtében a hatóságok részéről fokozott figyelem irányul a témakörre. Ezen túlmenően az élelmiszer előállításra vonatkozó kereskedelmi szabványok (például a BRC 8. verziója) is egyre több követelményt fogalmaznak meg ezzel kapcsolatosan.
    Az új tanfolyamunkat mind a környezeti mintavételt irányító mind a mintavételt a gyakorlatban végrehajtó élelmiszeripari szakembereknek egyaránt ajánljuk.


  3. A vállalati élelmiszerbiztonság és a minőség kiválóság kultúrája
    Az egynapos tanfolyam célja, hogy az élelmiszer-feldolgozás a kiskereskedelem és az élelmiszer-szolgáltatás szektorokból származó esettanulmányokon keresztül bemutassa, hogy milyen változások következtek be a közelmúltban, és azok milyen irányokba mutatnak az élelmiszer-biztonság és a minőségi kultúra világában.
    Az interaktív tanfolyam a lehetőséget kínál arra, hogy feltegyék a kérdéseiket, konzultáljanak egymással és az előadóval.
    A képzés lényeges eleme, hogy a résztvevőknek az elhangzott ismeretek segítségével lehetőségük lesz egy „gyors teszt” elvégzésére a saját vállaltuk élelmiszer-biztonsági kultúrájának erősségére vonatkozóan.

Kérjük, tanulmányozzák a 2019. tavaszi szemeszterre (január-június) meghirdetésre kerülő tanfolyamaink tervezett időpontjait, ezekről tájékoztassák munkatársaikat.

Honlapunkra a „Tanfolyamok” rovatba várhatóan 2018. december második felében kerülnek fel az itt közzétett tanfolyamok.


tanfolyam