Tanfolyamok

Élelmiszerjelölés - Hogyan alkalmazzuk gyakorlatban a jogszabályokat?


Élelmiszer-iparág specifikusan, vállalatokhoz kihelyezve is!
 
A tanfolyam célja, hogy a jelölés elkészítésével foglalkozó szakemberek az általános élelmiszerjelölési elvek mellet megismerjék az egyes termékcsoportokra vonatkozó európai uniós és hazai jogszabályok rendszerét. Gyakorlati példákon keresztül, interaktív módon mutatjuk be az egyes termékekre vonatkozó kötelező jelölési szabályokat és önkéntes jelölési elemeket. Kiemelt hangsúlyt fektetünk az előírások gyakorlati alkalmazására, ezért az élelmiszerek széles körét érintő feladatokkal segítjük a jelölési szabályok elsajátítását. A résztvevők egyénileg, kérésre akár személyre szabott módon készítik el a különféle típusú termékek jelölését, illetve már meglévő példákban keresik meg az előforduló hibákat. Több évtizedes nemzetközi jelölési tapasztalatunkkal segítséget nyújtunk az idegen nyelvű, országspecifikus címke tervek elkészítésében.

Tanfolyam tematikája:

  • A magyar és Európai Uniós jogszabályrendszer rövid ismertetése
  • Az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos fontosabb jogszabályok, előírások, változások áttekintése
  • A jelölés elemeinek ismertetése (képi megjelenítés, megnevezés, előállító - forgalmazó, tömeg - térfogat, származási hely, összetétel - allergén anyagok, 2 %-os szabály, minőség-megőrzési idő, fogyaszthatóság, tárolási feltételek, tételszám)
  • Önkéntes jelölési elemek termékspecifikus alkalmazása (állítások, stb.)
  • Hibás jelölési példák elemzése  
  • Feladatmegoldás - jelölések elkészítése receptúra alapján

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 40.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: 10.000 Ft + ÁFA vizsgadíj

Bővebb felvilágosítást ad

Szegedyné Fricz Ágnes
Tel: +36 1 433 1478
E-mail: tanfolyam@campdenkht.com