A környezeti mintavételezés fontossága és helyes gyakorlata
A környezeti mintavétel célja, hogy még azelőtt azonosítsa és megfelelően kezelje az üzemi környezetben felmerülő kórokozó és romlást okozó mikroorganizmusok jelentette kockázatokat, hogy azok a termékben ténylegesen megjelennének. Az élelmiszerek mikroorganizmusokkal történő keresztszennyeződésének megelőzése érdekében kiemelt jelentősége van az élelmiszer gyártó környezet megfelelő mintavételezésének.
A környezeti mintavételezés külön szabványpontként jelen van a BRC 8 (4.11.8 "Environmental monitoring") kiadásában. Illetve 2020 novemberétől kezdődően az IFS szabvány is foglalkozik a vállalat környezeti mintavételre vonatkozó kockázatelemzésével és a vállalat ezen területen végzett tevékenységgel. A követelményt a 2020. augusztusi IFS doktrinával vezették be.
Tanfolyam tematikája:
• A mikrobiológiai szennyeződések áttekintése
• A mikrobiológiai szennyezősék forrásai
• A környezeti mintavételezés felületei
• A környezeti mintavételezés kivitelezésének jó gyakorlata
• A környezeti mintavételezés validálása és verifikálása
• A BRC8 és az IFS 7 szabványok követelményei
Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- 2024.09.30
- 2024.12.16
Részvételi díj: 82.000 Ft + ÁFA / fő
Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)
Bővebb felvilágosítást ad
Kertész Zsófia, fejlesztőmérnök
Tel: +361-433-1488
Emailcím:
tanfolyam@campdenbri.co.uk