Campden BRI logo

Tanfolyamok

A takarítás, fertőtlenítés alapelvei és helyes gyakorlata


A helyiségek, gépek, berendezések, munkafelületek és eszközök tisztítása - fertőtlenítése az egyik legfontosabb lépés a termékszennyeződések megakadályozására, ezért a hatékony takarítás – fertőtlenítés elvégzése alapvető jelentőségű az élelmiszer biztonságosságának garantálása érdekében.
A megfelelő takarítási fertőtlenítési módszer kiválasztásához a tanfolyam során elmagyarázzuk a takarítás és fertőtlenítés alapelveit, ismertetjük a gyakorlatban alkalmazott takarító és fertőtlenítőszerek legfontosabb típusait, főbb hatás mechanizmusukat, előnyeiket és hátrányaikat.

Tanfolyam tematikája:

  • Az élelmiszerhigiénia és a mikrobiológia kapcsolata
  • A takarítás és a fertőtlenítés alapelvei 
  • A gyakorlatban alkalmazott takarító- és fertőtlenítőszerek ismertetése 
  • A nyitott és zárt rendszerek takarítási módszere
  • Higiéniai ellenőrzési módszerek 
  • A gyakorlathoz kapcsolódó tisztítási, takarítási, fertőtlenítési terv kialakítása

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 40.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: 10.000 Ft + ÁFA vizsgadíj

Bővebb felvilágosítást ad

Szegedyné Fricz Ágnes
Tel: +36 1 433 1478
E-mail: tanfolyam@campdenkht.com