Campden BRI logo

Tanfolyamok

Mikrobiológiai alapok élelmiszeriparban dolgozók számára


Az alaptanfolyamot elsősorban az élelmiszeriparban dolgozó nem mikrobiológus végzettségű szakembereknek ajánljuk, akiknek a munkája azonban megkövetel bizonyos fokú mikrobiológia ismereteket.

A tanfolyam célja az élelmiszer-mikrobiológia és élelmiszerbiztonság mikrobiológiai alapjaihoz kapcsolódó alapelvek megismerése, illetve a leggyakoribb élelmiszerromlást, valamint élelmiszer eredetű megbetegedést okozó patogének bemutatása.

Tanfolyam tematikája:

  • Mikroorganizmusok fajtái, szaporodási körülményei
  • Baktériumok szaporodását befolyásoló tényezők
  • Élelmiszermérgezést és fertőzést okozó mikroorganizmusok (Salmonella, Campylobacter, Listeria, E. coli, Clostridiumok, Staphylococcus aureus, Bacillus, Yersinia, Vibriók)
  • Élelmiszerromlást okozó mikroorganizmusok
  • Élelmiszerben előforduló vírusok
  • Higiéniai követelmények az élelmiszeriparban, rövid áttekintés

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 40.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: 10.000 Ft + ÁFA vizsgadíj

Bővebb felvilágosítást ad

Szegedyné Fricz Ágnes
Tel: +36 1 433 1478
E-mail: tanfolyam@campdenkht.com