Tanfolyamok

Mikrobiológia alaptanfolyam
(élelmiszeripari gyakorlati alkalmazás)


Az alaptanfolyamot elsősorban nem mikrobiológus végzettségű szakembereknek ajánljuk, akik munkája azonban megköveteli a mikrobiológia ismereteket. A tréning célja az élelmiszer-mikrobiológia és élelmiszerbiztonság mikrobiológiai alapjaihoz kapcsolódó alapelvek megismerése, illetve a leggyakoribb élelmiszerromlást, fertőzést okozó patogének bemutatása esettanulmányokon keresztül.

Tanfolyam tematikája:

  • Mikroorganizmusok fajtái, szaporodási körülményei
  • Baktériumok szaporodását befolyásoló tényezők
  • Élelmiszermérgezést és fertőzést okozó mikroorganizmusok (Salmonella, Campylobacter, Listeria, E. coli, Clostridiumok stb, Staphylococcus aureus, Bacillus, Yersinia, Vibriók)
  • Élelmiszerromlást okozó mikroorganizmusok
  • Élelmiszerben előforduló vírusok
  • Környezeti mikrobiológia és üzemi higiénia
  • Esettanulmány gyakorlatok élelmiszerfertőzést és élelmiszermérgezést okozó mikróbák azonosítására

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 40.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: 10.000 Ft + ÁFA vizsgadíj

Bővebb felvilágosítást ad

Szegedyné Fricz Ágnes
Tel: +36 1 433 1478
E-mail: tanfolyam@campdenkht.com