Tanfolyamok

Élelmiszerek pasztőrözésének alapjai


A tanfolyamot az élelmiszeripari vállalatok üzemvezetői (termelésirányítói, gyártásvezetői, művezetői), minőségirányítási, új termék és technológia fejlesztő szakemberei, technológusai, valamint főzést és pasztőrözést végző dolgozói számára egyaránt ajánljuk. A tanfolyam minden olyan vállalat számára hasznos lehet, amely a termékeit, a sterilezést kivéve, hőkezelésnek (főzésnek – sütésnek) veti alá, közülük is elsősorban a pasztőrözést végző iparágak (lekvárok, dzsemek, befőttek, savanyúságok, szószok és öntetek, dzsúszok, gyümölcslevek, stb. gyártói) számára.

Tanfolyam tematikája:

  • Mikrobiológia röviden: kórozók és romlást okozók
  • Bevezetés a hőkezelésbe, a pasztőrözés számításokról röviden
  • A biztonságos pasztőrözés: az élelmiszer belső tulajdonságainak és a külső tényezőknek a szerepe
  • Forrón töltés
  • Pasztőrözött és hűtést igénylő termékek
  • A biztonságos pasztőrözési folyamat kialakítása és validálása
  • A pasztőrözött termék előállítás szabályozása
  • Új fejlesztési irányzatok

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 48.000 Ft  + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Bővebb felvilágosítást ad

Baár Csaba
Tel: +36 1 433 1482
Fax: +36 1 433 1480
E-mail: c.baar@campdenkht.com