Campden BRI logo

Tanfolyamok

Költségcsökkentési módszerek az élelmiszeriparban


A tanfolyam anyaga a kisvállalkozástól a középvállalkozásokon keresztül egészen a nagyvállalatokig megoldásokat kínál a költségek csökkentésére és a hatékonyság növelésére. A tömegtermékeket előállító high-tech iparágak számára (mint pl. autóipar, gépipar, elektronikai berendezések, IT, gyógyszeripar) számos, főleg a Japán autóiparból eredő költségcsökkentési módszert fejlesztettek ki. Ezen ágazatokat a nagy kapacitású, automatizált gyártóvonalak minőségben egységes, nagy volumenű/mennyiségű termékek jellemzik.
A tanfolyam során bemutatásra kerül ezen módszerek alapján kidolgozott, az élelmiszeripar számára is alkalmazható management módszer a veszteségek feltárására, a költségcsökkentő technikák alkalmazásához.
A szisztematikusan felépített rendszer segítségével módszeresen elemezhetők az élelmiszeripari feldolgozás folyamatai a teljes élelmiszerláncon keresztül. Segítségével azonosíthatók azon területek, ahol a költségek csökkentése, vagy a hatékonyság növelése érhető el a fenntartható termelés segítése érdekében. A rendszer segítségével meghatározhatók a problémák és felállíthatók a prioritások, amelyekre a veszteségcsökkentést a leginkább alkalmazni szükséges. Esettanulmányokon keresztül ismertetésre kerülnek a gyakorlatban már sikeresen alkalmazott módszerek.

Tanfolyam tematikája:

  • Az élelmiszeriparban is alkalmazható költségcsökkentő módszerekről általában: gyakorlati tapasztalatok, alkalmazási megoldások és felmerülő akadályok. A különböző módszereknek az élelmiszeripari KKV-k számára is alkalmazható elemei (pl.: 5S, 6 Sigma, 7 veszteség elve, OEE stb.)
  • Jellemző iparági veszteségek az élelmiszeripar szükségleteinek és prioritásainak figyelembe vételével
  • Management rendszer a veszteségek forrásainak elemzésére
  • A költségcsökkentő módszerek alkalmazása ipari környezetben - Esettanulmányok
  •  

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: Egyéni árajánlat

Vizsgalehetőség: nincs

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Berczeli Attila, cégvezető
Tel: +36 1 433 1470
E-mail: tanfolyam@campdenri.co.uk