Tanfolyamok

Átláthatóság (transzparencia) az élelmiszeriparban


A tanfolyamot azon élelmiszeripar területén működő vállalkozások számára ajánljuk, akik bővíteni kívánják ismereteiket az átláthatóság fogalmával és élelmiszeripari alkalmazásával. Az átláthatóság segíti az élelmiszeripari vállalatok termékeinek és szolgáltatásainak versenytársaiktól megkülönböztető tulajdonságainak a fogyasztók felé történő kommunikálását. A tanfolyam által olyan információkkal gazdagodhatnak, mint az átláthatóság értelmezése az élelmiszeriparon belül, a megfelelő átláthatóság megvalósításának folyamata és lépései, emellett megtudhatják, hogyan érhető el, illetve miképpen fokozható a fogyasztói bizalom. Részletes ismereteket szerezhetnek az átláthatóság megfelelő igazolásának módjáról a tanúsítási szabványokon és rendszereken belül. Ismertetjük a világ más országaiban jelenleg alkalmazott, illetve hazánkban található sikeres átláthatósági alkalmazásokat, és jó gyakorlat példákat mutatunk be.

Tanfolyam tematikája:

  • Az átláthatóság fogalmai és jelentősége az élelmiszeriparban
  • Az átláthatóság fő területeinek bemutatása:
    • Élelmiszer-biztonság
    • Élelmiszer minőség
      - Egészségre és tápértékre vonatkozó állítások
    • Az élelmiszerlánc integrálása
      - Eredet
      - Környezet
      - Etikai és szociális szem
  • A termék jelölésén/csomagolásán és nem a csomagolásán elhelyezett információ
  • Az átláthatósági információ tartalmának kialakítása
  • A tanúsítási szabványok és rendszerek átláthatósága - megfelelés igazolásának módja
  • Legjobb Gyakorlatok az átláthatóság területén
    • Az átláthatóság megvalósításának folyamata
    • A megfelelő átláthatósági információ tartalom kialakításának folyamata
  • Sikeres alkalmazások és egyéb alkalmazási lehetőségek

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 40.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Bővebb felvilágosítást ad

Szegedyné Fricz Ágnes
Tel: +36 1 433 1478
E-mail: tanfolyam@campdenkht.com