Átláthatóság (transzparencia) az élelmiszeriparban
A tanfolyamot azon élelmiszeripar területén működő vállalkozások számára ajánljuk, akik bővíteni kívánják ismereteiket az átláthatóság fogalmával és élelmiszeripari alkalmazásával. Az átláthatóság segíti az élelmiszeripari vállalatok termékeinek és szolgáltatásainak versenytársaiktól megkülönböztető tulajdonságainak a fogyasztók felé történő kommunikálását. A tanfolyam által olyan információkkal gazdagodhatnak, mint az átláthatóság értelmezése az élelmiszeriparon belül, a megfelelő átláthatóság megvalósításának folyamata és lépései, emellett megtudhatják, hogyan érhető el, illetve miképpen fokozható a fogyasztói bizalom. Részletes ismereteket szerezhetnek az átláthatóság megfelelő igazolásának módjáról a tanúsítási szabványokon és rendszereken belül. Ismertetjük a világ más országaiban jelenleg alkalmazott, illetve hazánkban található sikeres átláthatósági alkalmazásokat, és jó gyakorlat példákat mutatunk be.
Tanfolyam tematikája:
- Az átláthatóság fogalmai és jelentősége az élelmiszeriparban
- Az átláthatóság fő területeinek bemutatása:
- Élelmiszer-biztonság
- Élelmiszer minőség
- Egészségre és tápértékre vonatkozó állítások - Az élelmiszerlánc integrálása
- Eredet
- Környezet
- Etikai és szociális szem
- A termék jelölésén/csomagolásán és nem a csomagolásán elhelyezett információ
- Az átláthatósági információ tartalmának kialakítása
- A tanúsítási szabványok és rendszerek átláthatósága - megfelelés igazolásának módja
- Legjobb Gyakorlatok az átláthatóság területén
- Az átláthatóság megvalósításának folyamata
- A megfelelő átláthatósági információ tartalom kialakításának folyamata
- Sikeres alkalmazások és egyéb alkalmazási lehetőségek
Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- egyéni igény szerint külön árajánlat alapján
Részvételi díj: Külön ajánlat egyedi igény szerint
Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)
Bővebb felvilágosítást ad
Berczeli Attila
Tel: +36 1 433 1470
E-mail: attila.berczeli@campdenbri.co.uk