Tanfolyamok

Élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási rendszerek üzemeltetése


Az élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási rendszerek összehangolása szerteágazó feladatot jelent a rendszereket működtető szakemberek számára, akiknek ezzel a tanfolyamunkkal kívánunk segítséget nyújtani ahhoz, hogy a gyakorlatban a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer működtetésével és a minőségirányítással kapcsolatos problémákat eredményesen meg tudják oldani.
A vállalatoknál végzett széleskörű szolgáltatásaink során az elmúlt időszakban azt tapasztaljuk, hogy a minőségbiztosítás területén a változó körülmények miatt sok esetben az adott iparágra, illetve a területre vonatkozóan nem minden alapismeret áll rendelkezésre az adott feladatokra kijelölt szakemberek számára (pl.: új feladatkörként megkapott felelősség, más iparágból származó szakember hiányzó speciális ismeretei, stb.).
A tanfolyam célja olyan átfogó ismeretek átadása, amely a jelenleg ismert minden minőségbiztosítási területhez szükséges alapismeretet összefoglal és a résztvevők igényeihez rugalmasan igazítható.

Tanfolyam tematikája:

  • HACCP rendszer alapelvek rövid áttekintése, a HACCP rendszer validálása és igazoló eljárások a HACCP rendszer működtetésére, esettanulmány
  • Jó Higiéniai Gyakorlat iparági követelményei
  • Takarítás, fertőtlenítés alapelvei és helyes gyakorlata
  • Élelmiszerhigiénia mikrobiológiai alapjai
  • Kémiai szennyezések, allergén anyagok kezelése, veszély szabályozására alkalmazható módszerek, gyakorlatok
  • Kereskedelmi láncok követelményei, tanúsítás, gyakorlati kérdések (IFS, BRC, FSSC, PAS 220)
  • Az ISO 22000 szabványkövetelmények és tanúsítási, gyakorlati kérdések
  • Belső auditok gyakorlati kivitelezése
  • Nyomon követés nehézségei, megoldási módszerek
  • Jelölés törvényi háttere, gyakorlati példák

Időtartama: 8 nap
(4x2)

Időpontok:

Részvételi díj: egyedi árajánlat

Vizsgalehetőség: 19 000 Ft + ÁFA vizsgadíj

Bővebb felvilágosítást ad

Szegedyné Fricz Ágnes
Tel: +36 1 433 1478
E-mail: tanfolyam@campdenkht.com