(ÚJ) Csomagolóanyag beszállítók auditálása BRCGS Packaging / IFS PACsecure szabvány követelmények figyelembevételével
A tanfolyam célja az élelmiszerek és higiéniai szempontból érzékeny termékek előállításával foglalkozók számára a csomagolóanyag beszállítóik szakszerű helyszíni auditálásához szükséges alapvető ismeretek átadása.
A tanfolyamon néhány példán – feladaton keresztül megbeszéljük a csomagolóanyag gyártók minőségirányítási és GHP rendszerének azon kulcsfontosságú elemeit, amelyek egy hatékony beszállítói audit elvégzése szempontjából kiemelt fontosságúak. Ezenkívül röviden áttekintjük az élelmiszerek közvetlen csomagolására szolgáló anyagok jogi (higiéniai) követelményeit, a csomagolóanyag gyártóktól elvárt veszély és kockázat menedzsment rendszert, s végezetül a csomagolóanyag beszállítók helyszíni auditálásának technikai alapjait.
Kiknek ajánljuk? Az élelmiszereket és higiéniai szempontból érzékeny termékeket előállító vállalkozások azon üzemi középvezetőinek, minőségirányítási csoport tagjainak, akiket a vállalkozás be kíván vonni a csomagolóanyag beszállítóik helyszíni auditálási tevékenységébe.
Tanfolyam tematikája:
•Csomagolóanyagok élelmiszeripari alkalmazásával szembeni jogi (higiéniai) követelmények
•Beszállítói követelmények és rendszerek, BRCGS Packaging / IFS PACsecure szabványok követelményei, vázlatos áttekintés
•Csomagolóanyag beszállítók auditálása: veszély és kockázat menedzsment rendszer, rövid áttekintés
•Rövid lista: az ellenőrzendő minőségirányítási szempontok csomagolóanyag beszállítók auditálásakor
•Rövid lista: az ellenőrzendő GHP szempontok csomagolóanyag beszállítók auditálásakor
•A beszállítók auditálása, technikai alapok: felkészülés, végrehajtás, eredmények dokumentálása
•Audit módszertani esettanulmányok.Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- 2025.04.08