Tanfolyamok

Az élelmiszeripari üzemek tervezésének, kialakításának, működtetésének higiéniája


A tanfolyamot az élelmiszeripari gépgyártók és az élelmiszertermelő vállalatok műszaki termelési, higiéniai, karbantartási szakembereinek ajánljuk, amelynek során az élelmiszeripari üzemek, gépek, berendezések higiéniai vonatkozásaival a fizikai, kémiai és biológiai szennyeződések megelőzésével és a vonatkozó rendeletek követelményeivel foglalkozunk. A műszaki, karbantartási, szervezési és működtetési módszereket és azok helyes, illetve helytelen alkalmazását ábrákon keresztül illusztráljuk. Ezen kívül az EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group),- Európai Higiénikus Géptervezési és Kialakítási Szervezet élelmiszeripari gépek tanúsításával kapcsolatos szabványkövetelményébe is betekintést nyújtunk.
A tanfolyam kiemelten célozza a termelésben, illetve a karbantartásban dolgozók (különböző szinten) higiéniai szemléletmódjának megerősítését.
Igény szerint kihelyezett formában a tanfolyamot a saját üzemek adottságaira szabjuk.

Tanfolyam tematikája:

  • Az élelmiszer előállítás higiéniai alapelvei
  • A hazai és EU higiéniai rendeletek ismertetése
  • Vevői (kiskereskedelmi) követelmények műszaki higiéniai vonatkozásai
  • Az épületekkel szemben támasztott követelmények
  • Általános üzemi higiénia
  • A berendezésekkel szemben támasztott higiéniai követelmények
  • A takarítás, fertőtlenítés helyes gyakorlata
  • Környezettel kapcsolatos követelmények
  • Az EHEDG élelmiszeripari gépek higiénia minősítését és tanúsítását végző szervezet feladatköre

Időtartama: 2 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 78.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Bővebb felvilágosítást ad

Szegedyné Fricz Ágnes
Tel: +36 1 433 1478
E-mail: tanfolyam@campdenkht.com