Campden BRI logo

Tanfolyamok

Workshop a McDonald's SQMS v5.2 változásokról és új követelményekről


A McDonald's 2024. januártól alkalmazandó új értelmezéseket adott ki a SQMS rendszer működtetéséhez az 5.2-es verzióban. Az SQMS tanfolyamunk tematikáját ezekkel bővítve kínáljuk a tanfolyamot minden jelenlegi és leendő McDonald’s beszállítónak.

Tanfolyam tematikája:

    Az McDonald's SQMS v5.2 tanfolyamunkon részletesen, példákkal és az elmúlt évek auditori tapasztalataival illusztrálva ismertetjük az SQMS v5 kiadás követelményeit és azok élelmiszer-biztonsági és -minőségi hátterét.

    Az SQMS ellenőrzési listát v5.1-ről v5.2-re frissítették. A legfontosabb változások:

    1. Konkrét minőségi előírások a felhasznált szén-dioxid tisztaságára (amely részletesebb és szigorúbb, mint a 231/2012/EU rendelet);

    2. Konkrét monitoring előírások az idegentest-észlelő eszközökre( sziták, szűrők, mágnesek, fémdetektorok és röntgenberendezések);

    3. Audit fókusz-területek:

    • az ellenőrző lista sütőipar-specifikus részében a szezámmagra vonatkozó előírásokra vonatkozó követelményeket kell figyelembe venni;

    • a nyitott termékáram fölötti kondenzációt kritikus NC-ként kell értékelni (kivéve ha ennek elhárítása azonnal megoldható volt);

    • késztermékben a nem deklarált allergén jelenlétét kritikus NC-ként kell értékelni.

    A kritikus NC-kről a McDonalds helyi képviselete azonnal értesül.

    A GMP követelménylista nem változott, de az előre be nem jelentett GMP audit végrehajtásának előírása igen.

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 78 000 Ft + ÁFA / fő

Tanfolyam típusa: igény szerint (kérjük a jelentkezési lap megfelelő kitöltését)

Bővebb felvilágosítást ad

Szentgyörgyi Ákos

Tel: +361-433-1481

Emailcím: tanfolyam@campdenkht.com