Workshop a McDonald's SQMS v5.2 változásokról és új követelményekről
A McDonald's 2024. januártól alkalmazandó új értelmezéseket adott ki a
SQMS rendszer működtetéséhez az 5.2-es verzióban. Az SQMS tanfolyamunk
tematikáját ezekkel bővítve kínáljuk a tanfolyamot minden jelenlegi és leendő
McDonald’s beszállítónak.
Tanfolyam tematikája:
Az McDonald's SQMS v5.2 tanfolyamunkon részletesen, példákkal és az elmúlt évek auditori tapasztalataival illusztrálva ismertetjük az SQMS v5 kiadás követelményeit és azok élelmiszer-biztonsági és -minőségi hátterét.
Az SQMS ellenőrzési listát v5.1-ről v5.2-re frissítették. A legfontosabb változások:
1. Konkrét minőségi előírások a felhasznált szén-dioxid tisztaságára (amely részletesebb és szigorúbb, mint a 231/2012/EU rendelet);
2. Konkrét monitoring előírások az idegentest-észlelő eszközökre( sziták, szűrők, mágnesek, fémdetektorok és röntgenberendezések);
3. Audit fókusz-területek:
• az ellenőrző lista sütőipar-specifikus részében a szezámmagra vonatkozó előírásokra vonatkozó követelményeket kell figyelembe venni;
• a nyitott termékáram fölötti kondenzációt kritikus NC-ként kell értékelni (kivéve ha ennek elhárítása azonnal megoldható volt);
• késztermékben a nem deklarált allergén jelenlétét kritikus NC-ként kell értékelni.
A kritikus NC-kről a McDonalds helyi képviselete azonnal értesül.
A GMP követelménylista nem változott, de az előre be nem jelentett GMP audit végrehajtásának előírása igen.Időtartama: 1 nap
Időpontok:
- 2024.09.25