Campden BRI logo

Tanfolyamok

BRCGS Food 9. szabványváltás


​2022. augusztusában jelent meg a BRCGS Food élelmiszer-biztonsági és -minőségi szabvány legújabb, 9. kiadása. Az új kiadás szerinti auditok 2023. február 1-től kötelezőek.

Tanfolyam tematikája:

    ​Ezen tanfolyamunkon részletesen, példákkal és az elmúlt évek auditori tapasztalataival illusztrálva ismertetjük a BRCGS 9 főbb változásait:

  • A Codex 2020-as új követelmények beépítése a HACCP szakaszba: változások esetén a HACCP-validálása még a gyártás megkezdése előtt
  • Az élelmiszer-biztonságra, hitelességre, jogszabályi megfelelésre és minőségre vonatkozó hivatkozások következetesebb frissítése a szabványban
  • Az élelmiszer-biztonsági kultúra fontosságának és számos elemének megerősítése
  • A belső auditok nagyobb fontossága
  • Frissült a 8. (Nagy higiéniai kockázatú), 9. (Forgalmazott termékek) és 3.5.4 (Kiszervezett gyártás) szakasz
  • Új gépek, berendezések beszerzésére és telepítésére, valamint a mozgatható és a akkumulátoros eszközökre vonatkozó további követelmények
  • Változások az élelmiszervédelem (4.2) és az élelmiszercsalás (5.4) fejezetekben és a termékfejlesztésben
  • Fémdetektorok és röntgen idegenanyag-észlelő berendezések ellenőrzési követelményei
  • Üzemi laboratóriumi kialakítása (5.6), a Környezeti monitoringgal kapcsolatos határértékek (4.11.8)
  • A szolgáltatókra vonatkozó 3.5.3.1. pont meglévő követelményei már az élelmiszer-biztonsági tanácsadókra konzultánsokra is kiterjednek.

  • A tananyag részeként tanfolyami résztvevőink megkapják a BRCGS 9 szabvány főbb változásainak nemhivatalos, Campden által készített fordítását is.

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 65000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Bővebb felvilágosítást ad

​Szentgyörgyi Ákos

Tel: +361-433-1481

Emailcím: tanfolyam@campdenkht.com