Tanfolyamok

Hőkezelési technológiák és validálásuk


A hőkezelt termékek biztonságossága és minősége szempontjából kiemelt jelentősége van mind a körültekintően kialakított és validált technológiának, mind a technológiai folyamatokat irányító és a validálást elvégző szakembereknek egyaránt. A tanfolyam minden olyan vállalat számára hasznos lehet, amely a termékeit hőkezelésnek veti alá (sterilezi, pasztőrözi).
Az egynapos tanfolyam során a résztvevők áttekintést kapnak a különböző hőkezelési technológiákról, illetve röviden az aszeptikus gyártásról. A tanfolyamon megvitatásra kerülnek a hőkezelt termékek validálásának kérdései (a berendezések hőmérséklet eloszlásának és a termékek hőpenetrációs méréseinek végrehajtása, az eredmények kiértékelése, a mérő eszközökkel szemben támasztott követelmények s a challenge tesztek alapján végzett validálás egyaránt).
A tanfolyamot a termékeiket hőkezelő élelmiszeripari vállalatok üzemi vezetői (termelésirányítói, gyártásvezetői, művezetői,) minőségirányítási, új termék és technológia fejlesztő szakemberei, technológusai számára egyaránt ajánljuk.

Tanfolyam tematikája:

  • Kórozó és romlást okozó mikroorganizmusok és a hőkezelés, rövid áttekintés
  • Bevezetés a hőkezelésbe
  • Hőkezelést befolyásoló termék, csomagolás, berendezés és folyamat jellemzőkről röviden
  • Forrón töltés
  • Az élelmiszerek pH-ja és a hőkezelés
  • Pasztőrözött és hűtést igénylő termékek
  • Hagyományos hőkezelési technológiák / retorták
  • Csomagolt termékek szakaszos / folyamatos pasztőrözése
  • Folytonos áramlású hőkezelési technológiák
  • Aszeptikus technológiákról röviden
  • Hőkezelési technológiák validálása
  • Hőkezelés: új fejlesztési irányzatok

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 55.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: nincs

Bővebb felvilágosítást ad

Baár Csaba
Tel: +36 1 433 1482
Fax: +36 1 433 1480
E-mail: c.baar@campdenkht.com