Tanfolyamok

Az allergének kezelésének gyakorlati módszerei


Az allergia korunk népbetegségévé vált, a népesség egyre nagyobb hányada szenved étel eredetű allergiában. Az allergén hatású anyag nyomokban előfordulva is váratlan (akár halálos kimenetelű) reakciót válthat ki, az élelmiszer allergia nem válogat, az érzékenység egyének szerint eltérő.
Az élelmiszer-előállítók és forgalmazók felelőssége, hogy az allergénekre érzékeny fogyasztóknak olyan élelmiszereket kínáljanak, amelyeknek az előállítása során kerülik az allergén anyagok felhasználását, megelőzik az allergén anyagokkal való kereszt-szennyezést és megfelelően jelölik ezeket a termékeket.
A tanfolyam során bemutatásra kerülnek az allergének azonosításának, a szennyeződések szabályozásának és a meglévő rendszerek felülvizsgálatának gyakorlati módszerei.
A tanfolyamon elsajátítható ismeretanyag birtokában az élelmiszeripari vállalatok szakemberei hatékony allergén management rendszert alakíthatnak ki és működtethetnek, mellyel sikeresen védhetik termékeik fogyasztóit. 

Tanfolyam tematikája:

  • A legfontosabb allergének és a hozzájuk kapcsolódó élelmiszerek
  • Az érvényes törvényi előírások
  • Az allergének jelölése 
  • Az allergének kezelése a termék-előállítás környezetében
  • Kockázatelemzés, az allergén kockázat beépítése a HACCP tervekbe
  • A BRC és IFS szabványok allergénekre vonatkozó speciális követelményei
  • Gyakorlati felülvizsgálati módszerek
  • Allergének kimutatásának gyors módszerei

Időtartama: 1 nap

Időpontok:

Részvételi díj: 45.000 Ft + ÁFA / fő

Vizsgalehetőség: 10.000 Ft + ÁFA vizsgadíj

Bővebb felvilágosítást ad

Szegedyné Fricz Ágnes
Tel: +36 1 433 1478
E-mail: tanfolyam@campdenkht.com