Érzékszervi vizsgálatok
Részletes Érzékszervi vizsgálatok
Miért válassza a Campden BRi Magyarország Nonprofit Kft. az érzékszervi és fogyasztói szolgáltatásainak elvégzéséhez?
Az ESN (European Sensory Network - Nemzetközi Érzékszervi Hálózat) tagjaként, nemzetközi háttérrel rendelkezve, jól felszerelt érzékszervi / fogyasztói laboratóriummal, képzett bírálói panelekkel, nemzetközileg elfogadott módszerek segítségével szolgáltatunk az Önök számára megbízható és pontos eredményeket.
Cégünk filozófiája, hogy Partnerei számára gyakorlatban jól használható, megbízható és pontos megoldásokat kínáljon a Megrendelői igényeknek megfelelően, határidőre.
- Az érzékszervi vizsgálatokból származó eredmények valóban fontos piaci döntések alapjául szolgáljanak
- Eleget tegyünk a jó laboratóriumi gyakorlat követelményeinek, valamint
- Eleget tegyünk az élelmiszerbiztonsági, minőségi szabványok előírásainak, vevői követelményeknek (pl. BRC; IFS, stb.).
- Szakmai háttér, megbízhatóság, rugalmasság és gyorsaság
Érzékszervi laboratóriumunk megfelel a hazai és nemzetközi előírásoknak.
-
ESN (European Sensory Network - Nemzetközi Érzékszervi Hálózat) az European Sensory Network tagjaként a laboratórium felszereltsége e szervezet által is elfogadott.
Az intézet laboratóriuma az érzékszervi vizsgálatok szinte valamennyi típusának elvégzésre alkalmas. Alkalmazott módszereit folyamatosan bővíti a legújabb kutatási eredmények szerint, a vevői igények figyelembevételével. A módszerek alkalmazása során különös hangsúlyt helyez a termékek minőségének folyamatos nyomon követésére, a felmerült termékhibák azonosítására. Ehhez új, az eddiginél hatékonyabb módszereket alkalmaz.
Célunk többek között Partnereinket új, az ipar számára könnyen kezelhető érzékszervi módszerekkel megismertetni, amelyek segítségével könnyen és gyorsan nyomon követhető a termékek minősége, versenytárs termékkel való összehasonlítása, és egyben termékspecifikusabb bírálatokra is lehetőség nyílik.
Referencia
Érzékszervi vizsgálatokkal közel harminc éve foglalkozik, a Campden neve alatt pedig 1998 óta. Érzékszervi vizsgálatokat közel több mint 150 cégnek végez folyamatos jelleggel.
Munkáját segíti anyavállalatának, Campden BRI, UK érzékszervi és piackutatási osztálya, amely a világ egyik legjobban felszerelt, leghíresebb érzékszervi laboratóriumát működteti.
Az érzékszervi bírálói képzést elsőként kezdete meg Magyarországon, mára közel 50 cég képviselője visszatérő jelleggel vesz részt ilyen képzésben.
Laboratóriumról, vizsgálati körülmények (képes kalauz és video letöltés alatt megnézhető)
Érzékszervi szolgáltatásaink MEGBÍZHATÓSÁGÁT az alábbi szempontok garantálják:
- Az érzékszervi laboratórium tizenkét munkaállomással felszerelt, ahol a Fizz, a Compusense 5 és a Compusense QC programok mellett speciális saját fejlesztésű célszoftver is segíti a bírálatok gyors és hatékony lebonyolítását. Az eredmények kiértékelésére külön statisztikai programot is használ.
- A laboratórium, a helyi adottságok figyelembevételével került kialakításra és a megfelelő hazai és nemzetközi szabványokban megfogalmazott alapelveket követve került kiépítésre.
- A laboratórium mennyiségi leíró vizsgálatokhoz belső panelt, valamint a minőség nyomon követéséhez szükséges panelt működtet.
- A bírálók az általános ismereteken túl bizonyos iparágakban, több éves termék specifikus ismeretekkel is rendelkeznek.
- A laboratóriumban dolgozó vezetők, szakemberek mindegyike rendelkezik speciális, e területre vonatkozó nemzetközi képesítéssel.
- A laboratóriumban nagy hangsúlyt helyez a vizsgálandó minták jó laboratóriumi gyakorlatot követő bemutatására, valamint az előkészítő munkák a többi folyamathoz hasonlóan dokumentáltak és csak erre kiképzett szakszemélyzet végzi.
- Lehetőséget biztosítunk Megrendelőink számára statisztikai elemzések elvégzésére is.
- Hazai és nemzetközi szakember csoport segíti a partnereink igénye szerinti vizsgálatok lebonyolítását. Erről részletek referencia, partnerek címszó alatt találhatók.
Érzékszervi szolgáltatásaink
- Minőségi leíró vizsgálati módszerek
- Mennyiségi leíró módszerek (QDA, rapid attributes módszer, profilanalízis stb.)
- Különbség vizsgálati módszerek (háromszög próba, duó-trió, páros összehasonlítás stb.)
- Panel teljesítménymérések
- Érzékszervi specifikációk kidolgozása
- Termékhibák elemzése
- Mellékíz tesztek
- Csomagolóanyagból származó mellékíz és idegen illat tesztek
- Termék minőségének nyomon követése és Benchmarking
- a termék minőség összevetése célként kitűzött minőséggel
- különböző márkák, gyártási tételek összevetése érzékszervi jellemzők alapján
- érzékszervi jellemzők nyomon követése a minőség-megőrzési idő alatt
- Rutin érzékszervi vizsgálatok a gyártás során Körvizsgálatok megszervezése
- Tárolói vizsgálatok/kísérletek
- Fogyasztói és érzékszervi vizsgálatok (preferencia térkép)
- Fogyasztói preferencia vizsgálatok
Tanfolyamok
- Alap érzékszervi bírálói képzés
- Haladó érzékszervi bírálói képzés
- Partner igényei szerint összeállított speciális képzési program
- Érzékszervi benchmarking - hozzákapcsolódó szoftver
- Cégekhez kihelyezett tanfolyamok is
Részletek a "Tanfolyamok" címszó alatt találhatók.
Nemzetközi kapcsolatok
- Campden BRI, UK
- University of Notthingham, UK
- ESN - Európai Érzékszervi Hálózat (23 tag) www.esn-network.com
- Compusense
- Fizz / Biosystem
- TTZ-Bremerhaven Food Technology and Bio Process Engineering
- Escuela Universitaria de Ciencias de la Salud, Universidad de Zaragoza
- Ghent University
Bővebb felvilágosítás:
Dr. Hegyi Adrienn
Tel: +36 1 433 1484
E-mail: a.hegyi@campdenkht.com
Kuti Tünde
Tel: +36 1 433 1471
E-mail: t.kuti@campdenkht.com