Campden BRI logo
K+F, palyazatok
PATHWAY27

PATHWAY-27A bioaktív anyagok emberi egészségre és jólétre gyakorolt hatásainak és kulcsszerepüknek vizsgálata. Az emberi genomtól az élelmiszeripari pályáig.


A PATHWAY-27 pályázat általános célkitűzése az egyes bioaktív anyagok élelmiszer komponensként való vizsgálata, melyek jelentős pozitív hatással bírnak az emberek egészségére és jólétére. A PATHWAY-27 projekt három minta hatóanyagot (dokozahexaénsav -DHA, béta-glükán -BG, és antocianin -AC) és három minta élelmiszermátrixot (tej, sütőipari és tojás termékek) vizsgál annak érdekében, hogy széles körben alkalmazható következtetéseket állapítson meg a egészségre vonatkozó állításokat illetően.


A PATHWAY-27 pályázat technológiai célja magas hozzáadott értékű élelmiszer készítmények (BEF) fejlesztése és célzottabb étrendi ajánlások kidolgozása a fogyasztók számára.


A PATHWAY-27 pályázat tudományos célja a kiválasztott bioaktív hatóanyagok (DHA, BG és AC) lehetséges előnyeinek és hatásmechanizmusainak jobb megértése.Finanszírozó program: FP7

Projekt időtartama: 2013.02.01.-2018.01.31.

Weboldal: https://www.pathway27.eu

Facebook: @Pathway27

Linkedin: https://www.linkedin.com/groups/7441067

Pályázati összefoglalók:Bővebb felvilágosítás:

Kertész Zsófia
Tel: +36 1 433 1486
E-mail: z.kertesz@campdenkht.com